"Sportieve plaatje telt ook voor Bergwijn, hij gaat alleen naar Ajax"

"Sportieve plaatje telt ook voor Bergwijn, hij gaat alleen naar Ajax"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 juli 2022 – Steven Bergwijn gaat deze zomer 'gewoon' naar Ajax, ondanks de interesse van Everton. Dat beweert journalist Marcel van der Kraan stellig. Hij denkt dat de aanvaller liever voor de prijzen speelt in Amsterdam dan voor degradatie moet vechten in Liverpool.

Ajax wilde afgelopen winter al zaken doen met Tottenham Hotspur, maar toen kwamen beide partijen niet tot een akkoord. Deze zomer zitten de clubs weer met elkaar om de tafel, maar ineens kwam het nieuws naar buiten dat ook Everton oren heeft in de voetballer. De Engelsen zouden qua salaris meer bieden dan de Nederlandse topclub, maar volgens Van der Kraan gaat de aanvaller daarop niet zijn keuze baseren.

"De vraag is wat zij kunnen bieden naast heel veel geld. Het sportieve plaatje telt ook voor Bergwijn", vertelt de journalist in een video-item van De Telegraaf. "Het is de vraag of Bergwijn degradatievoetbal wil spelen, want dat speelde Everton de afgelopen jaren. Die raken nu ook nog hun bete speler Richarlison kwijt. Let maar op: hij gaat alleen naar Ajax."

Antony
Volgens Van der Kraan is de kans groot dat Bergwijn in het nieuwe seizoen samen met Antony kan spelen. De Braziliaan wordt gelinkt aan het Manchester United van Erik ten Hag, maar de vraagprijs vormt mogelijk een probleem. Ajax zet in op tachtig miljoen euro. "Dat zie ik niet gebeuren. Het totale plaatje gaat al naar de 150 miljoen voor Ten Hag. Als je Frenkie, Malacia en Martínez hebt... Daarnaast zal er best nog wel wat bijkomen. Als je meteen tachtig miljoen moet uitkeren voor Antony, dan weet ik niet of dat geld er is."

Reacties

gerelateerd