'Transfer De Ligt aanstaande? Juventus kijkt naar vervangers'

'Transfer De Ligt aanstaande? Juventus kijkt naar vervangers'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 juli 2022 – Matthijs de Ligt blijft de sportkranten vullen in Italië. De verdediger wordt al dagenlang serieus gelinkt aan Chelsea. De kans dat hij Turijn daadwerkelijk in gaat ruilen voor een avontuur in Londen lijkt steeds groter, aangezien Juventus in eigen land al aan het kijken is naar eventuele vervangers voor de Nederlander.

Waar in eerste instantie werd gesproken over een transfersom van honderd miljoen euro, weet Tuttosport dat geïnteresseerde clubs tien miljoen extra moeten betalen voor ze de verdediger over kunnen nemen. Chelsea probeerde het eerste met een lager bedrag en een speler, waarbij aanvallers Timo Werner en Christian Pulisic naar de Oude Dame mochten verkassen. Juventus zag daar geen heil in, waardoor de clubs nog altijd aan het praten zijn over een deal.

De Italiaanse topclub wil De Ligt eigenlijk niet kwijt. De verdediger wordt bij de beleidsbepalers gezien als nieuwe leider van de defensie nu routinier Giorgio Chiellini zijn biezen heeft gepakt. Afgelopen seizoen was de Nederlander al de centrale verdediger met de meeste minuten en die status kan hij nu uitbouwen. Mocht Chelsea, of een andere club, wel het gewenste bedrag op tafel leggen, dan zijn er twee vervangers in beeld: Kalidou Koulibaly van Napoli en Gleison Bremer van Torino.

Koulibaly wordt al seizoenen lang aan een toptransfer gelinkt, maar de club uit Napels zette altijd in op een transfersom van circa tachtig tot honderd miljoen euro. Dat ging veel clubs te ver. Nu duidelijk is dat hij zijn eenjarig contract niet wil verlengen, zijn er wellicht mogelijkheden voor bijvoorbeeld Juventus. Bremer van Torino zou als alternatief gelden. Hij maakte een uitstekend seizoen door en werd ook al voorzichtig gelinkt aan Internazionale en Bayern München.

Reacties

gerelateerd