'Parsons voert een strijd bij Leeuwinnen die hij niet meer kan winnen'

'Parsons voert een strijd bij Leeuwinnen die hij niet meer kan winnen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 juni 2022 – Ondanks de serene rust rond het Nederlandse dameselftal is het onderhuids onrustig bij de Leeuwinnen. Na de 5-1 nederlaag tegen Engeland, twee weken voor de start van het EK in deze zomer, lijkt bondscoach Mark Parsons (35) een verloren wedstrijd te spelen.

Dat is de conclusie die Voetbal International-redacteur Martijn Krabbedam althans trekt. 'Dat Parsons in eigen land onderuitging, is pijnlijk', doelt hij op het duel dat in Leeds (Engeland) werd gespeeld en door Oranje ruim verloren ging. 'Dat het tegen Wiegman gebeurde, maakt het nog wat wranger. Zijn voorganger beschikt nu weer over een elftal waarmee ze hoge ogen kan gooien. Dat is ook een kwaliteit, weten wanneer je weg moet wezen.'

Volgens Krabbedam is de voormalig bondscoach van Oranje op het juiste moment vertrokken, vlak voor het moment dat er doorgeselecteerd zou moeten worden. 'Vanuit de dug-out zag Wiegman vrijdag haar eigen erfenis aan het werk. Die is in handen van een weifelende Engelsman, die al zo onder druk staat dat hij een strijd voert die hij niet meer kan winnen', denkt de journalist, die eveneens weet dat de sfeer rondom de Oranje Vrouwen immer positief moet blijven.

Lees ookLeeuwinnen behoren volgens datamodel tot EK-favorieten

Daardoor is het ook nog rustig rondom Parsons, maar de tactische keuzes van de oefenmeester pakken vooralsnog niet goed uit. 'Hij probeert Oranje op een andere manier te laten voetballen dan zijn voorganger, met meer druk en in grotere ruimtes. Maar die waren tegen de Engelsen niet te belopen. Voor Parsons rest nu de vraag of hij vasthoudt aan zijn lijn, of terugvalt op het oude systeem. In beide gevallen is zijn autoriteit aangetast', stelt Krabbedam.

Reacties

gerelateerd