Geflopte oud-Ajacied maakt toptransfer naar Russische Zenit

Geflopte oud-Ajacied maakt toptransfer naar Russische Zenit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 juni 2022 – Mateo Cassierra wist het in Nederland bij Ajax en FC Groningen niet te maken, maar is inmiddels helemaal opgebloeid. De Colombiaanse spits ruilt PFK Sochi, waarvoor hij dit seizoen veertien keer scoorde, in voor de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg. 

In 2016 haalde technisch directeur Marc Overmars Cassierra voor miljoenen naar Ajax. De spits, die ook regelmatig uitkwam in Jong Ajax, kon de verwachtingen echter niet waarmaken. Vervolgens werd de aanvaller nog verhuurd aan FC Groningen, waar hij ook niet wist te slagen. Cassierra besloot vervolgens te vertrekken uit Nederland.

Die keuze heeft goed uitgepakt, want inmiddels is de 25-jarige aanvalsleider gepresenteerd bij Zenit Sint-Petersburg. "Het voetbal is hier intenser en technischer. Het is van een hoger niveau en over het algemeen heel anders. Het belangrijkste voor mij is om daar aan te wennen", geeft de oud-Ajacied aan op de website van de Russische club.

Wegens de Russische invasie in Oekraïne mogen Russische clubs van de UEFA komend seizoen nog steeds niet deelnemen aan Europese toernooien. Daardoor kan Cassierra met Zenit niet uitkomen in de Champions League. De spits kon ook rekenen op veel belangstelling van clubs buiten Rusland - River Plate, Rode Ster Belgrado, Fenerbahçe en Olympiakos Piraeus toonden interesse - maar kiest er toch voor om in Rusland te blijven.

Reacties

gerelateerd