Bosz haalt na mislopen Malacia grote naam terug naar Lyon

30 juni 2022, 12:13

Olympique Lyon heeft na het vastleggen van Alexandre Lacazette opnieuw een oude bekende terug weten te halen. Corentin Tolisso komt transfervrij over van Bayern München, waar zijn contract deze zomer afliep.

Het is een opsteker voor de Franse club, dat een tegenvallende transferweek kende. Les Gones leken Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia naar Frankrijk te halen, maar op het laatste moment kwam er een kink in de kabel. Manchester United deed nog een laatste poging en wist een akkoord met Feyenoord en Malacia te bereiken, waardoor Peter Bosz en Olympique Lyon met lege handen achter bleef.

Nu heeft de Franse club echter wel beet, want Tolisso keert terug op het oude nest. Na een paar uitstekende seizoenen bij Lyon maakte de middenvelder in 2017 een transfer naar Bayern München, waar het echter geen succes is geworden. De Franse centrale middenvelder kampte met veel blessures en moest het vooral doen met invalbeurten bij Der Rekordmeister. In Lyon hoopt de 27-jarige voetballer weer op te bloeien. 

Ondanks het mislopen van Malacia is het voor Lyon een succesvolle transferperiode. Eerder wel Laccazette al transfervrij overgenomen van Arsenal. De ervaren spits kende na zijn vertrek bij Lyon hetzelfde probleem als Tolisso bij Bayern München. Bij Arsenal is het er bij Lacazette niet uitgekomen wat er van hem verwacht werd, waardoor de club hem transfervrij liet vertrekken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen