Transferweekje: Ajax, Feyenoord, PSV, Frenkie en Man. United

2 juli 2022, 12:01

De transfermarkt is inmiddels al een tijdje open en dat betekent dat er volop wordt gehandeld. Wat staat ons de komende tijd te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Hereniging tussen Ten Hag en De Jong nabij

Erik ten Hag begon deze week officieel aan zijn avontuur bij Manchester United. Aan de oud-trainer van Ajax de taak om de gevallen grootmacht terug te brengen naar de Engelse en Europese top. Maar daarvoor heeft hij wel versterkingen nodig. Niet eentje, maar een paar. De eerste twee lijken in ieder geval onderweg. Dat Frenkie de Jong bovenaan het verlanglijstje staat, is een publiek geheim. De Jong zelf blijft liever bij FC Barcelona, maar de Catalanen kunnen de inkomsten uit een eventuele verkoop goed gebruiken. Een transfer lijkt steeds dichterbij te komen, nu FC Barcelona en Manchester United het zo goed als eens zijn over een vaste transfersom van 65 miljoen euro, die door bonussen nog kan oplopen tot 85 miljoen

{image[355020][right-half][]}Manchester United zit Lyon dwars

De Jong is mogelijk niet de enige Nederlander die deze zomer de overstap maakt naar Manchester United. Ook Tyrell Malacia is hard op weg naar Old Trafford. De linkervleugelverdediger leek zich in eerste instantie op te maken voor een transfer naar Olympique Lyonnais, maar daar stak Manchester United op het laatste moment een stokje voor. De nieuwe werkgever van Ten Hag heeft inmiddels overeenstemming bereikt met Feyenoord over een transfersom van 15 miljoen euro, exclusief bonussen. Nu moet Manchester United alleen nog Malacia overtuigen van een transfer naar Old Trafford. Maar dat lijkt wel goed te komen

Feyenoord heeft oude bekende(n) op de korrel

Dat Malacia deze zomer een stap hogerop wilde zetten, was algemeen bekend. Feyenoord was dan ook niet van plan om voor een transfer te gaan liggen. Ook om de reden dat de Rotterdammers nu eindelijk geld hebben om spelers aan te trekken, ondanks het wegvallen van technisch directeur Frank Arnesen. Het verlanglijstje is bekend, nu is het alleen nog zaak om betreffende spelers daadwerkelijk naar De Kuip te halen. Wilfried Gnonto moet de topaankoop worden. Het Italiaanse toptalent, dat door een flink deel van Europa wordt begeerd, zou persoonlijk al rond zijn met Feyenoord, al verleent zijn huidige werkgever FC Zürich nog niet de gewenste medewerking. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/403909/naam-chong-valt-in-de-kuip-feyenoord-moet-transfersom-betalen/,_blank,Ook de naam van Tahith Chong is gevallen in De Kuip]. Chong, die momenteel nog onder contract staat bij Manchester United, kwam in het verleden uit voor verschillende jeugdelftallen van de Rotterdammers. Ook Guus Til en Calvin Stengs, met wie Arne Slot eerder werkte, staan op het verlanglijstje. 

PSV zorgt voor daverende stunt

Dat de komst van James Rodríguez een broodje-aapverhaal bleek, doet niets af aan het feit dat PSV zich flink roert op de transfermarkt. Ki-Jana Hoever kwam op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers, Boy Waterman is de nieuwe derde keeper en de van OGC Nice overgekomen Walter Benítez staat komend seizoen onder de lat. Maar de grootste stunt vond in de nacht van afgelopen dinsdag op woensdag plaats. De komst van Xavi Simons hing weliswaar al even in de lucht, maar iedereen hield er rekening mee dat hij zou worden gehuurd van Paris Saint-Germain. Daar is echter niets van waar. PSV heeft de talentvolle middenvelder immers vastgelegd tot 2027. De kans is echter aanwezig dat hij op korte termijn alweer terugkeert naar PSG. Volgens Franse media heeft de Parijse grootmacht namelijk een speciale optie bedongen waarmee ze Simons voor een 'klein' bedrag terug kan kopen. Ook Luuk de Jong komt vrijwel zeker naar Eindhoven, waar men vurig hoopt op een langer verblijf van Cody Gakpo, al zou hij volgens Voetbal International op dit moment een lichte voorkeur hebben naar de Engelse subtop. 

{image[354276][left-half][]}Wachten op spektakel in Amsterdam

Waar PSV dus al de ene na de andere zomeraanwinst heeft gepresenteerd, wacht Ajax nog altijd op de eerste versterking. De Amsterdammers worden weliswaar al tijden in verband gebracht met de komst van Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal, maar de nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder heeft hen nog altijd niet tot zijn beschikking. De vrees dat Bergwijn opnieuw niet naar Amsterdam komt, nam de voorbije dagen zelfs toe. Everton zou zich immers hebben gemengd in de strijd om diens handtekening, al gaat zijn voorkeur uit naar Ajax. De regerend landskampioen moet in de tussentijd alle zeilen bijzetten om niet nog meer sterkhouders kwijt te raken. Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch vertrokken al naar Bayern München en Sébastien Haller gaat naar Borussia Dortmund. Ook aan Antony en Lisandro Martínez wordt flink getrokken. 

Leegloop bij promovendus Excelsior

Excelsior moet aan de bak op de transfermarkt. De Rotterdamse promovendus, die deze week Niels van Duinen aanstelde als vervanger van de ontslagen technisch directeur Nick Kersten, zwaaide in korte tijd drie sterkhouders uit het promotiejaar uit. Nadat eerder Mats Wieffer al koos voor een overstap naar Feyenoord, raakte Excelsior ook het gouden duo Thijs Dalinga-Reuven Niemeijer kwijt. Dallinga verkaste voor een recordbedrag naar de Franse promovendus Toulouse en gaat aan de slag in de Ligue 1, terwijl Niemeijer zijn transfervrije status verzilverde met een vertrek naar het Italiaanse Brescia. Voor vervangers is geduld voorlopig het toverwoord voor Excelsior, dat Matthias Verreth bijvoorbeeld voor Willem II zag kiezen. Bij de Kralingers traint met spits Tim van de Schepop wel een proefspeler mee.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen