Botman zorgt voor miljoenen bij Ajax: "Het is Ajax gegund"

Botman zorgt voor miljoenen bij Ajax: "Het is Ajax gegund"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 juni 2022 – Sven Botman is nog aan het nagenieten van zijn droomtransfer met Newcastle United, maar staat ook te popelen om met de ploeg van trainer Eddie Howe aan de slag te gaan. Het waren hectische dagen voor de centrumverdediger, die Newcastle United op het laatste moment boven AC Milan verkoos.

Botman had namelijk ook op de eerste training van Italiaans kampioen AC Milan kunnen verschijnen, dat al langere tijd geïnteresseerd was in de 22-jarige verdediger. Na goed nadenken maakte Botman een weloverwogen keuze. "Uiteindelijk heeft het mooie project van Newcastle United in combinatie met spelen in de Premier League de doorslag gegeven, geeft de verdediger - die in januari ook al in de belangstelling stond van The Magpies - aan. "Dat laatste is eigenlijk mijn hele leven al een droom. AC Milan gaf me ook een goed gevoel, maar Newcastle United voelde uiteindelijk net iets beter."

Voor een torenhoog bedrag van veertig miljoen euro heeft Botman de overstap gemaakt naar St. James Park. Dat de Premier League-club zo'n enorm bedrag op tafel legt voor de verdediger doet volgens Botman wel wat met hem: Dit is hoe de voetbalwereld zich heeft ontwikkeld en hoe de transfermarkt op dit moment in elkaar steekt. Hopelijk ben ik nog steeds die nuchtere jongen uit Badhoevedorp. Die veertig miljoen euro geeft overigens wel aan hoe graag Newcastle United me wilde hebben. Dat geeft vertrouwen en het is nu aan mij om dat terug te betalen."

Ajax
De transfer van Botman naar Lille en naar Newcastle United hebben ervoor gezorgd dat zijn voormalig werkgever, Ajax, miljoenen binnen heeft gekregen. Ook aan deze overstap naar Newcastle houdt Ajax een paar miljoen euro over, waar Botman blij mee is: "Heel blij zelfs, want het is toch de club waar ik elf jaar heb gevoetbald. Dat ik geen minuut in het eerste heb gespeeld, toch voor een hoge som naar Lille ging (9 miljoen euro, red) en nu weer geld oplever is heel gek. Maar het is Ajax gegund. Ik verwacht wel twee seizoenkaarten voor het leven", grapt de 22-jarige voetballer.

Reacties

gerelateerd