'Rentree in Engeland lonkt voor Danjuma; Villarreal nadert akkoord'

'Rentree in Engeland lonkt voor Danjuma; Villarreal nadert akkoord'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 juni 2022 – De kans is groot dat het huwelijk tussen Villarreal en Arnaut Danjuma beperkt blijft tot één seizoen. Danjuma heeft een ijzersterk debuut in Spanje achter de rug en dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Waar hij in een eerder stadium al in verband werd gebracht met Liverpool, lijkt hij nu te kunnen gaan kiezen voor West Ham United.

Als we Fabrizio Romano moeten geloven, boeken de Londenaren progressie in de onderhandelingen met Villarreal over een transfer van de aanvaller. Beide partijen onderhandelen over een transfersom van iets minder dan 45 miljoen euro. Villarreal nam Danjuma vorig jaar nog voor 23,5 miljoen euro over van Bournemouth. Een terugkeer naar Engeland lonkt dus voor de oud-speler van NEC.

West Ham United is de nummer zeven van het afgelopen seizoen in de Premier League. De club uit Londen is voornemens om die prestatie op z'n minst te evenaren. Daarvoor roerde ze zich al serieus op de transfermarkt. Zo kwam Nayef Aguerd voor een slordige 35 miljoen euro over van Stade Rennes, terwijl Alphonse Areola voor een kleine tien miljoen de overstap maakte van Paris Saint-Germain. Danjuma moet de volgende topaankoop worden. Volgens Romano wil West Ham met de komst van de Oranje-international een 'statement' maken.

Danjuma kwam vorig seizoen 34 keer in actie voor Villarreal. Hij scoorde zestien keer, waaronder zesmaal in de Champions League. De aanvaller heeft bij de Spaanse subtopper nog een contract tot de zomer van 2026. Mocht hij Villarreal deze zomer verlaten, wordt hij mogelijk vervangen door Umar Sadiq, eveneens een speler met een verleden in Nederland. Sadiq staat momenteel onder contract bij Almería en maakte vorig seizoen indruk op het tweede Spaanse niveau door in 36 wedstrijden achttien keer te scoren. Daarnaast verzorgde hij ook nog eens veertien assists. 

Reacties

gerelateerd