'Gakpo overweegt Wijnaldum-route en neigt naar vertrek'

29 juni 2022, 20:45

Cody Gakpo neigt naar een vertrek uit Eindhoven. De 23-jarige aanvaller wordt begeerd door diverse clubs uit het buitenland, maar leek de voorkeur te geven aan een langer verblijf bij PSV. Door de interesse van Leeds United is daar echter verandering in gekomen.

Dat meldt Marco Timmer van Voetbal International. Gakpo overweegt de zogenoemde 'Georginio Wijnaldum-route'. De middenvelder vertrok bij PSV als een van de dragende krachten, maar maakte niet de overstap naar de absolute top in het buitenland. Wijnaldum koos voor Newcastle United, waar hij was verzekerd van een basisplaats en zich in de kijker speelde van Liverpool.

Dat traject ziet Gakpo ook zitten, vooral omdat hij op die manier gegarandeerd lijkt van een basisplaats. Dat is cruciaal met het oog op het WK van eind dit jaar, waarvoor Gakpo grote kanshebber is om tot de definitieve selectie te behoren. "Daarom is een stap naar een subtopclub in een Europese topcompetitie interessant voor hem." Gakpo mag vertrekken voor veertig miljoen euro.

Voor zijn ploeggenoot Ibrahim Sangaré is nog geen concrete aanbieding binnengekomen. Volgens Timmer neigt Sangaré ernaar om nog een jaar in Eindhoven te blijven. In zijn contract staat een vertrekclausule van 37,5 miljoen euro.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen