Pijnlijk nieuws in Overmars-zaak: "Angst om te melden, dan lig je eruit"

Pijnlijk nieuws in Overmars-zaak: "Angst om te melden, dan lig je eruit"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 juni 2022 – De vrouwenploeg van Ajax was al langer op de hoogte van het ongepaste gedrag waar technisch directeur Marc Overmars. Dat bevestigt manager van Ajax Vrouwen Daphne Koster in de documentairereeks Op weg naar de top die komende week verschijnt.

Het Algemeen Dagblad heeft de documentaire eerder gezien en zag schokkende uitspraken van Koster. "Je zegt er niets over omdat je weet, het is toch de technisch directeur en je kunt het niet hardmaken, het zijn verhalen. Je komt in een omgeving waarin veel mensen al zeggen: 'wat doen die vrouwen hier?' Dan weet je ook wel: als je dit gaat aankaarten, dan is het makkelijkste dat jij er uit gaat."

Vrouwen trokken overduidelijk niet graag aan de bel. "Er is een angst om het te melden, want dan lig je eruit. Dat zorgt er voor dat zoiets kan gedijen in een organisatie", vervolgt Koster. Het wangedrag betrof volgens de documentaire een variatie van 'foute grappen en denigrerende of kwetsende opmerkingen, tot een ongewenste arm om de schouder en ander opdringerig gedrag.'

Ajax zorgde in februari voor een schokgolf in de voetballerij nadat het nieuws bekend werd. Inmiddels is Overmars actief als technisch directeur van het Belgische Antwerp FC.

Reacties

gerelateerd