Openhartige Ihattaren zat diep in de put: "Ik was ongelukkig"

29 juni 2022, 20:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het eerst in lange tijd is Mohamed Ihattaren uitgebreid ingegaan op de mentale problemen waarmee hij lange tijd kampte. Als huurspeler van Sampdoria overwoog hij zelfs te stoppen met voetballen, maar Ajax en in het bijzonder Gerald Vanenburg behoedden hem voor die beslissing.

"Ik was er met mijn hoofd niet bij, mentaal zat ik er niet lekker in", verzucht de creatieve middenvelder voor de camera van Ajax TV. "Ik was gewoon ongelukkig. Op dat moment heb ik alles even losgelaten en ben ik teruggegaan naar mijn vertrouwde omgeving. Het was aan mij de taak om weer op nul te beginnen. Ik dacht te veel na, wat een voetballer juist niet moet doen."

Lees ook: 'Voetballer' Mo spreekt: "Wil weer doen waar ik om bekend sta"

Gerald Vanenburg bekommerde zich om het twintigjarige toptalent. "Hij appte me dat hij met me wilde praten. Hij zei: spelers met jouw kwaliteiten kunnen niet stoppen, dat is gewoon onmogelijk. Dat was voor hem echt een no-go. We gingen vaak samen wandelen en trainen. Hij is echt een grote broer voor me geworden, daar ben ik hem heel dankbaar voor geworden."

Aan de hand van Vanenburg werd Ihattaren langzaam fitter. Eenvoudig ging dat echter niet altijd. "Ik was zwaar geworden, eigenlijk geen prof meer. Het was echt heel zwaar. Ik huilde bij hem, alles. Maar ik ben echt blij met waar ik nu ben." Soms was het lastig, dat Ajax hem zijn vrijheid afnam in de jacht op fitheid. "Op een gegeven moment begonnen ze op alles te letten: mijn slaap, eten, tijdstippen waarop iets gebeurde. Ik kon geen kant meer op, werd steeds omringd. Irritant, vond ik dat. Maar als je iets wilt, dan moet dat. Het was voor hen alles geven of een halfjaar kloten en einde carrière."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iedereen weet dat die jongen uitzonderlijke voetbalkwaliteiten had. Ik zie altijd weer dat gestreste koppie van hem voor me in de camera waarin ie gilt "niemand maakt mij wat" (of zoiets)! Dat er op dat moment niemand bij PSV die jongen bij de hand heeft genomen, bevreemd mij nu nog steeds. het zegt veel zo niet alles over de voetbalclub PSV en in dat verlengde zijn persoonlijke begeleider(s) dat er toen niet adequaat op is gereageerd. Hopelijk komt het goed met deze kanjer 😉

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En jij weet wat daar gebeurd is dan . Ik ben geen psver maar ik denk dat de mensen daar echt wel met hem bezig zijn geweest . Zijn kwaliteiten ziet iedereen wel . Maar ik ben wel benieuwd hoe hij bij een volgende mindere periode ,of nare gebeurtenis reageert. Ik elk leven gebeurd dat namelijk ,en als je dan zo reageert als de 1e keer .

TZuiden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel je medicijnen innemen hé flippie.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is en blijft eeuwig zonde dat hij niet meer bij PSV, maar bij Ajax zit. Desalniettemin hoop ik voor hem dat ie weer terugkomt op zijn niveau en een voorbeeld kan zijn voor jonge spelers die tegen dezelfde problemen aanlopen.

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij moest kennelijk diep gaan. Alleen door dat kon hij zien dat 'ie slechts bezig was met zichzelf naar de kloten helpen. Dat ze hem bij PSV niet konden helpen lag echt niet aan de Eindhovenaren (zegt deze Ajax fan). Het was gewoon te vroeg. Ajax nam een risico, maar het heeft goed uitgepakt en ook voor Ihattaren. Ik hoop alleen dat 'ie dit vol kan houden en ervan overtuigd blijft dat om een uitmuntende voetballer te zijn en te blijven, je elk moment bezig moet zijn met die sport en niet voortdurend met randzaken en dan vervolgens elke feedback afdoen als een persoonlijke aanval in plaats van aanleiding om iets te verbeteren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen