Ook sportminister Helder keert zich tegen Super League

Ook sportminister Helder keert zich tegen Super League

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 juni 2022 – Steeds meer Nederlandse autoriteiten spreken zich uit over de ongewenste Super League in het internationale topvoetbal. Na de KNVB is ook minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder tegen de invoering van de afgesloten competitie voor topclubs.

Dat stelde Helder tijdens Kamervragen. "Ieder kind in Nederland moet kunnen blijven dromen van op het hoogste niveau uit te komen. Daarom ben ik absoluut tegen de komst van een Super League", wordt de minister geciteerd door Voetbal International. Het Nederlandse voetbal vroeg in een eerder stadium al of de minister zich wilde uitspreken tegen het initiatief.

Vorig jaar lieten twaalf clubs een bom barsten in het internationale voetbal door gezamenlijk een masterplan te lanceren. De grootmachten wilden samen in een afgesloten competitie gaan spelen, waarin degradatie niet mogelijk was en een miljoenenbedrag dus jaarlijks gegarandeerd zou zijn.

Onder immense druk van de supporters trokken direct veel clubs zich terug uit het initiatief. Real Madrid, FC Barcelona en Juventus bleven alsnog voorstander van het idee.

Reacties