SC Heerenveen op dreef in eerste oefenduel, Roda JC maakt er 22

28 juni 2022, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Evenals Ajax speelde SC Heerenveen dinsdagavond zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Waar de Amsterdammers met 3-0 te sterk waren voor SV Meppen, hielden de Friezen weinig heel van de Regioselectie Gaasterlân-Sleat. Ook Roda JC beleefde een doelpuntrijke avond.

SC Heerenveen roerde zich de afgelopen weken al op de transfermarkt. Niet alleen namen de Friezen doelman Andries Noppert transfervrij over van Go Ahead Eagles. Ook werd Mats Köhlert overgenomen van Willem II. SC Heerenveen hoopt ook nog Sydney van Hooijdonk nog een seizoen te huren van Bologna. Maar ook zonder Van Hooijdonk is de nummer acht van het afgelopen seizoen in de Eredivisie al vroeg in de voorbereiding op dreef. Na 45 minuten voetballen tegen de Regioselectie uit Gaasterland-Sleat stond het al 0-7. Björn Bogi Gudnason scoorde tweemaal.

In de tweede helft ging SC Heerenveen vrolijk door met scoren. Na drie minuten spelen in de tweede helft lag de achtste treffer van de avond al in het netje en daar kwamen er in het vervolg nog zes bij. De uitblinker in de tweede helft was Amir Ismaïl, evenals Gudnason nog pas zeventien jaartjes jong. Ismaïl stelde eerst met een fraai hakje Tibor Halilovic in staat om te scoren, alvorens de 0-9 en 0-10 voor eigen rekening te nemen. Ook nieuweling Köhlert deelde mee in de feestvreugde. De Duitser bepaalde de eindstand een paar minuten voor het einde op 0-14.

Roda JC

Waar SC Heerenveen zich voorbereidt op een nieuw Eredivisieseizoen, hoopt Roda JC volgend jaar eindelijk te promoveren naar het hoogste niveau. De ploeg uit Kerkrade plaatste zich vorig seizoen wel voor de play-offs, maar moesten daarin hun meerdere erkennen in Excelsior. De start van de voorbereiding mag er in ieder geval zijn. Waar de Limburgers afgelopen vrijdag al met 0-13 te sterk waren voor Sporting H.A.C., deden ze er dinsdagavond nog een schepje bovenop. Het arme RKTSV moest er met liefst 1-22 aan geloven. Joyce Nsingi (18) stal de show met zes treffers.