Newcastle United troeft topclubs af en hengelt Botman binnen

28 juni 2022, 21:54

Sven Botman draagt met ingang van volgend seizoen het shirt van Newcastle United. De ambitieuze Premier League-club maakt dinsdagavond melding van de komst van de Nederlander. 

Lang leek Botman op weg naar AC Milan, maar zijn voorkeur ging uiteindelijk toch uit naar Newcastle United. De Engelsen toonden in januari al serieuze belangstelling, maar toen wilde OSC Lille hem nog niet laten gaan. Botman verruilde Ajax in de zomer van 2020 voor Lille en beleefde daar een eerste seizoen om niet snel te vergeten. Lille kroonde zich immers tot landskampioen, met Botman als sterkhouder achterin. Maar dat geweldige eerste seizoen kreeg geen passend vervolg. Lille kon weinig potten breken in de eigen competitie en eindigde op de tiende plek. 

Voor Botman was de tijd aangebroken om een transfer te maken. Die heeft hij nu dus te pakken. Newcastle United telt 37 miljoen euro neer voor de komst van de centrumverdediger, die bij de ambitieuze club een contract tekent tot medio 2027. De transfer van Botman naar Newcastle United is tevens goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers bedongen bij de verkoop van de verdediger in de zomer van 2020 een doorverkooppercentage en mogen daardoor zo'n 2,9 miljoen euro bijschrijven. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen