Newcastle United troeft topclubs af en hengelt Botman binnen

Newcastle United troeft topclubs af en hengelt Botman binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juni 2022 – Sven Botman draagt met ingang van volgend seizoen het shirt van Newcastle United. De ambitieuze Premier League-club maakt dinsdagavond melding van de komst van de Nederlander. 

Lang leek Botman op weg naar AC Milan, maar zijn voorkeur ging uiteindelijk toch uit naar Newcastle United. De Engelsen toonden in januari al serieuze belangstelling, maar toen wilde OSC Lille hem nog niet laten gaan. Botman verruilde Ajax in de zomer van 2020 voor Lille en beleefde daar een eerste seizoen om niet snel te vergeten. Lille kroonde zich immers tot landskampioen, met Botman als sterkhouder achterin. Maar dat geweldige eerste seizoen kreeg geen passend vervolg. Lille kon weinig potten breken in de eigen competitie en eindigde op de tiende plek. 

Voor Botman was de tijd aangebroken om een transfer te maken. Die heeft hij nu dus te pakken. Newcastle United telt 37 miljoen euro neer voor de komst van de centrumverdediger, die bij de ambitieuze club een contract tekent tot medio 2027. De transfer van Botman naar Newcastle United is tevens goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers bedongen bij de verkoop van de verdediger in de zomer van 2020 een doorverkooppercentage en mogen daardoor zo'n 2,9 miljoen euro bijschrijven. 

Reacties

gerelateerd