'Leeds en Chelsea bereiken akkoord; weg ligt open voor Gakpo'

28 juni 2022, 21:00

Niet Arsenal of FC Barcelona, maar Chelsea wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe werkgever van Raphinha. De Londenaren hebben een akkoord bereikt met Leeds United over de transfersom.

Dat meldt Fabrizio Romano althans. Volgens de transferexpert hebben Chelsea en Leeds United overeenstemming bereikt over een transfersom van zo'n 70-75 miljoen euro, inclusief bonussen. Het is nu aan Chelsea om Raphinha zelf ook nog te overtuigen van een overgang naar Stamford Bridge. Mocht de Braziliaan daadwerkelijk verkassen naar Chelsea, slaat de nummer drie van het afgelopen seizoen in Engeland een enorme slag. Raphinha stond namelijk ook in de belangstelling van Arsenal en FC Barcelona.

De aanvaller zou maanden geleden al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met FC Barcelona. De Catalanen beschikken echter niet over de gewenste financiële middelen om tegen Chelsea op te boksen. Leeds United hield zijn poot stijf de afgelopen weken en vroeg ook aan Barça een bedrag van minstens 60 miljoen euro. Dat krijgt het nu dus ook, maar dan van Chelsea. Als Raphinha eenmaal zijn jawoord heeft gegeven aan Chelsea, kan Leeds United op zoek naar een vervanger. Cody Gakpo staat hoog op het verlanglijstje. De PSV-aanvaller gaat de komende dagen in ieder geval met Leeds United in gesprek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen