'Vergelijkbare route als Wijnaldum? Gakpo staat ervoor open'

'Vergelijkbare route als Wijnaldum? Gakpo staat ervoor open'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juni 2022 – Kijk niet vreemd op als Cody Gakpo PSV deze zomer verruilt voor Leeds United. De nummer zeventien van het afgelopen seizoen in de Premier League gaat de komende dagen in gesprek met de aanvaller, die wel openstaat voor een vergelijkbare route als Georginio Wijnaldum. 

Dat schrijft Marco Timmer van Voetbal International althans. Verschillende media pakten eerder deze dinsdagavond uit met het nieuws dat Leeds United en Gakpo de komende dagen met elkaar in gesprek gaan over een eventuele overgang naar de Premier League. Leeds United ziet Gakpo als topkandidaat om Raphinha te vervangen. De Braziliaan vertrekt deze zomer naar alle waarschijnlijkheid naar Chelsea.

Raphinha moet Leeds United een slordige 60 miljoen euro opleveren. Een groot deel van dat bedrag zou de nummer zeventien van vorig seizoen in Engeland willen investeren in de komst van Gakpo. Leeds United zal sowieso diep in de buidel moeten tasten voor de Oranje-international. PSV zet in op een recordbedrag. Dat staat nu nog op naam van Hirving Lozano, die drie jaar geleden voor een sloridge 40 miljoen euro vertrok naar Napoli. De Eindhovenaren hopen voor Gakpo dus nóg meer te ontvangen. 

PSV is er in eerste instantie echter alles aan gelegen om de aanvaller langer binnenboord te houden. Maar dat belooft een lastig karwei te worden. Het sterke seizoen van Gakpo is niet onopgemerkt gebleven. Volgens Timmer heeft het management van de aanvaller ook al gesproken met onder meer Liverpool, Manchester City en Bayern München. Gakpo zou desondanks ook openstaan voor een route die vergelijkbaar is met die van Wijnaldum. De middenvelder verruilde PSV in de zomer van 2015 voor Newcastle United, alvorens veel successen te vieren bij Liverpool. 

Lees ook: 'Moet PSV vrezen? Gakpo gaat in gesprek met Leeds United'

Reacties

gerelateerd