Vertrouwen in Schreuder: "Ajax weet wat ze aan hem hebben"

Vertrouwen in Schreuder: "Ajax weet wat ze aan hem hebben"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juni 2022 – Alfred Schreuder staat dinsdagavond voor het eerst langs de lijn bij Ajax als hoofdtrainer. Schreuder, die in mei nog kampioen werd met Club Brugge, heeft de loodzware taak om de succesvolle Erik ten Hag op te volgen. John van 't Schip heeft er echter wel vertrouwen in.

Het was in de tweede seizoenshelft een kwestie van tijd voordat Ajax en Manchester United de overstap van Ten Hag bekend zouden maken. Toen de succesvolle oefenmeester zijn krabbel onder een contract bij de Engelse grootmacht had gezet, duurde het vervolgens niet lang voordat Ajax zijn opvolger kon presenteren. De keuze viel op Schreuder. "Ik denk dat het een hele logische match is'', klinkt het namens Van 't Schip bij Ziggo Sport. "Alfred kent de club. Hij is heel recent nog assistent van Erik (Ten Hag, red.) geweest en heeft daarin ook een goede rol gehad.''

"Ajax weet wat ze aan hem hebben'', vervolgt Van 't Schip. Ajax hoopt de ingezette lijn onder Ten Hag door te trekken en Van 't Schip is van mening dat Schreuder daartoe in staat is. "Ik denk dat hij heel duidelijk is en dat hij ook de wijze waarop Ajax wil spelen kan waarborgen en daar misschien ook weer nieuwe impulsen aan toe kan voegen." Ten Hag nam Schreuder begin 2018 mee als assistent naar Amsterdam. Als rechterhand van de naar Manchester United-vertrokken oefenmeester werd Schreuder landskampioen en plaatste hij zich op een haar na voor de finale van de Champions League. Nu is hij de eindverantwoordelijke. "Er komt dus wel het een en ander op zijn schouders terecht'', aldus Van 't Schip.

Bekijk ook: Ajax-talenten Hansen en Ünüvar maken indruk

Aanwinsten
Het officieuze debuut van Schreuder als hoofdtrainer verloopt vooralsnog in ieder geval vlekkeloos. Ajax leidt met 3-0 tegen SV Meppen, dat uitkomt op het derde niveau van Duitsland. Schreuder kan in de eerste vriendschappelijke wedstrijd nog geen beroep doen op de internationals en potentiële aanwinsten. Het is sowieso nog wachten op versterkingen bij Ajax. De Amsterdammers willen zich graag versterken met Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal. Over de komst van Bergwijn en Wijndal is Van 't Schip heel enthousiast.

Reacties

gerelateerd