'Moet PSV vrezen? Gakpo gaat in gesprek met Leeds United'

'Moet PSV vrezen? Gakpo gaat in gesprek met Leeds United'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juni 2022 – Waar ligt de toekomst van Cody Gakpo? Hoewel de voorbereiding van PSV inmiddels in volle gang is, bestaat er nog altijd veel onduidelijkheid over waar Gakpo volgend seizoen speelt. Een transfer naar de Premier League lonkt. De aanvaller wordt al lange tijd in verband gebracht met Arsenal en nu schijnt ook Leeds United serieus werk van hem te willen maken. Volgens het Algemeen Dagblad gaat Gakpo zelfs in gesprek met Leeds. 

Begin dit jaar meldden verschillende media dat Arsenal de beste papieren had om Gakpo deze zomer in te lijven. Maar de Londenaren zijn momenteel druk bezig met de komst van een andere aanvaller. Als het aan hen ligt, is Raphinha binnenkort te bewonderen in het Emirates Stadium. De Braziliaan staat momenteel nog onder contract bij Leeds United, maar dat hij deze zomer een stap hogerop gaat zetten, staat zo goed als vast. Raphinha kan zich ook verheugen op de belangstelling van FC Barcelona. De Catalanen kunnen echter niet voldoen aan de vraagprijs van Leeds United.

Die bedraagt naar verluidt een slordige 60 miljoen euro. Dat bedrag lijkt Arsenal wel te willen betalen voor de komst van Raphinha, waardoor Leeds United met de nodige centen op zak op zoek kan gaan naar een vervanger. En daarvoor komt Gakpo in aanmerking. Volgens het AD heeft Leeds United de PSV-aanvaller alvast gebombardeerd tot 'topdoelwit'. Van een overstap is echter nog (lang) geen sprake. Gakpo gaat de komende dagen in ieder geval in gesprek met Leeds United.

De Engelsen lijken overigens wel willen doorpakken. 'De traditieclub is al langer gecharmeerd van Gakpo en denkt met PSV, dat pas bij bedragen van boven de veertig miljoen euro een keer de telefoon zal opnemen, tot een akkoord te kunnen komen', klinkt het. Leeds zal in ieder geval diep in de buidel moeten tasten, wil het Gakpo losweken bij PSV. De Eindhovenaren zetten in op een nieuw recordbedrag. Dat staat nu nog op naam van Hirving Lozano. De Mexicaan vertrok in de zomer van 2019 voor een slordige 40 miljoen euro naar Napoli. 

Reacties

gerelateerd