Arnesen bevestigt Malacia-transfer, Romano maakt bedrag bekend

28 juni 2022, 17:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Tyrell Malacia zich speler van Manchester United mag noemen. De verdediger leek Feyenoord in eerste instantie te gaan verruilen voor Olympique Lyonnais, maar kiest uiteindelijk toch voor de werkgever van Erik ten Hag.

Olympique Lyonnais had al een mondeling akkoord met Feyenoord en wachtte enkel nog op de krabbel van Malacia. Maar die gaat er dus niet komen. Manchester United, dat in een eerder stadium al in verband werd gebracht met de komst van de vleugelverdediger, steekt op het laatste moment een stokje voor een transfer naar Frankrijk. "Het akkoord is daar", bevestigt technisch directeur Frank Arnesen tegenover 1908.nl. "Wij wachten nu op Tyrell. Zegt hij ja, dan is een transfer naar Manchester United aanstaande."

Het Olympique Lyonnais van Peter Bosz, vorig seizoen teleurstellend achtste in de Ligue 1, blijft dus met lege handen achter. De Fransen hadden met Feyenoord al overeenstemming bereikt over een transfersom van 15 miljoen euro (inclusief bonussen), maar vissen desondanks achter het net. Het aanstaande vertrek van Malacia naar Manchester United betekent een hogere transfersom voor Feyenoord. Transferexpert Fabrizio Romano heeft het over een bedrag van 15 miljoen euro, exclusief bonussen.

De Jong

Malacia wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste aanwinst van Ten Hag. De oefenmeester is deze week begonnen aan de loodzware klus om Manchester United terug naar de top te brengen. Ten Hag hoopt daarom ook op korte termijn de beschikking te hebben over Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona wordt al tijden in verband gebracht met een overstap naar Manchester United en die lijkt er nu ook écht te gaan komen. De clubs zouden zo goed als akkoord zijn over de transfersom. Nu is het alleen nog aan Manchester United en De Jong om overeenstemming te bereiken. 

Lees ook: Barça en United akkoord over transfersom Frenkie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen