'Duidelijke boodschap voor Neymar: vertrek bij PSG lonkt'

'Duidelijke boodschap voor Neymar: vertrek bij PSG lonkt'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juni 2022 – De kans is groot dat Paris Saint-Germain en Neymar deze zomer (tijdelijk) afscheid van elkaar nemen. Het huwelijk liep in het voorbije seizoen al schade op en het lijkt er niet op dat het snel beter zal worden. Integendeel zelfs. De Braziliaan komt niet voor in de plannen voor het nieuwe seizoen.

Dat melden verschillende Spaanse media, waaronder RMC en Mundo Deportivo, althans. PSG zou Neymar zelfs al verteld hebben dat er geen plek meer voor hem is in de kleedkamer. Er heerst veel ontevredenheid over de discipline van de Braziliaan. Zo zou Kylian Mbappé bij de club zijn beklag hebben gedaan over de manier waarop Neymar traint en herstelt na wedstrijden. Daarnaast zou Neymar al jaren twee of drie kilo te zwaar zijn.

PSG is voornemens om dit seizoen een nieuwe weg in te slaan. De Franse grootmacht baarde vorig jaar opzien door de ene na de andere ster naar Parijs te halen. Lionel Messi was natuurlijk de grootste transferstunt. De Argentijn moest de Fransen eindelijk de Champions League bezorgen, waar Neymar daar sinds zijn komst in 2017 niet in was geslaagd. Maar ook Messi bezweek onder de enorme druk. PSG werd al in de achtste finale uitgeschakeld door Real Madrid. Na de nederlaag in Madrid moesten vooral Messi en Neymar het ontgelden bij het Franse publiek.

Lees ook: Uitgefloten Neymar geeft duidelijk signaal af aan supporters

Hoewel Neymar nog niet zo lang geleden heeft gezegd dat hij niet van plan is om te vertrekken bij PSG, lijkt hij nu toch echt op zoek te moeten naar een nieuwe werkgever. Van een definitief vertrek lijkt het niet te gaan komen. De Braziliaan heeft bij PSG immers nog een contract tot medio 2025. Daarnaast verdient hij een vorstelijk salaris. Er wordt door Spaanse media dan ook gesproken over een huurtransfer. Neymar werd de voorbije jaren meermaals in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona, maar de kans dat de Catalanen deze zomer zullen aankloppen, is niet groot.

PSG haalde Neymar in de zomer van 2017 voor een astronomisch bedrag van 222 miljoen euro naar de Franse hoofdstad. De aanvaller kwam vooralsnog 'slechts' 144 keer uit voor de Parijse grootmacht. Hij scoorde 100 keer en verzorgde 60 assists. In 2020 plaatsten PSG en Neymar zich voor de finale van de Champions League, maar daarin bleek Bayern München te sterk. Wel werd de aanvaller al vier keer kampioen van Frankrijk.

Reacties

gerelateerd