Slecht nieuws voor Ajax: stevige concurrentie in Bergwijn-strijd

28 juni 2022, 15:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax knokt samen met Everton om de handtekening van Steven Bergwijn. De aanvaller van Tottenham Hotspur wordt al maanden begeerd door de Amsterdammers, maar die moeten er rekening mee houden dat ze opnieuw slecht nieuws krijgen uit Londen. Financieel heeft Everton aanzienlijk meer mogelijkheden dan de kampioen van Nederland.

Volgens De Telegraaf heeft Everton Bergwijn een persoonlijke aanbieding gedaan die aanzienlijk beter is dan Ajax hem kan bieden. De Amsterdammers hebben er bovendien moeite mee om aan de vraagprijs van ruim 25 miljoen euro te voldoen, terwijl Everton dat een minder groot probleem lijkt te vinden. Zij zijn bereid dat bedrag zonder twijfel neer te leggen.

Engelse media meldden eerder op de dinsdag al dat Everton denkt aan een ruildeal met Tottenham Hotspur. De middenmoter is bereid Richarlison naar Tottenham Hotspur te laten verkassen, in ruil voor Bergwijn en enkele miljoenen. Dat zal interessant klinken voor de Spurs. De 25-jarige aanvaller was afgelopen seizoen goed voor tien doelpunten en draagt een fors prijskaartje om de nek.

Grote vraag is wat Bergwijn gaat besluiten over zijn toekomst. De aanvaller van het Nederlands elftal heeft de voorkeur uitgesproken dat hij komend seizoen actief wil zijn in de Champions League. Dat is mogelijk bij Ajax, maar bij Everton niet. Die club ontsnapte afgelopen seizoen ternauwernood aan degradatie. Bergwijn wordt eveneens begeerd door Manchester United en Newcastle United.

Lees ook: The Sun pakt uit: Ajax wil 133 miljoen van Man United voor duo

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JoVaLo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat krijg je ervan als het maar blijft duren met transfers af te ronden

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima toch!.Ze denken altijd alles voor een appel en een ei te kopen en zelf de hoofdprijs vragen.Nu blijven ze maar wachten en krijgen ze de kous op de kop , of een hoger prijskaartje.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaat het?

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat kan ik beter aan jou vragen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen