Schmidt glimlacht: "Kijk ernaar uit de scheidsrechters te leren kennen"

28 juni 2022, 09:29

Roger Schmidt is maandag officieel begonnen aan zijn avontuur bij Benfica. De Duitse oefenmeester verdiende na twee seizoenen bij PSV een overstap naar de Portugese topclub, waar de journalisten direct één kenmerk opviel: Schmidt heeft het regelmatig aan de stok met scheidsrechters.

Zijn tirades aan het adres van Nederlandse scheidsrechters is ook in Portugal niet onopgemerkt gebleven. "Ik kijk ernaar uit om de scheidsrechters te leren kennen", zegt hij met een glimlach tegen De Telegraaf. "Ze hebben een speciale rol in het voetbal. Ik heb wel wat gehoord over de scheidsrechters in Portugal, maar probeer altijd mijn eigen oordeel te vellen."

Schmidt hoopte dat hij Mario Götze kon verleiden om mee te komen naar Portugal, maar de Duitse middenvelder koos voor Eintracht Frankfurt. "Ik heb met Mario twee seizoenen gewerkt in Eindhoven. Hij had ook een goede speler voor Benfica kunnen zijn, maar zijn besluit was duidelijk. Hij wilde weer in Duitsland spelen, een beslissing die hij ook voor zijn gezin heeft genomen."

Benfica eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats in Portugal, achter kampioen FC Porto en Sporting CP. In de Champions League was de kwartfinale het eindstation.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen