Oyf scheldt 155 mln schuld kwijt: komt Vitesse in handen City of Red Bull?

28 juni 2022, 08:38   Bijgewerkt: 28 juni 2022, 08:45

Vitesse kan zonder hobbels beginnen aan het overnametraject. De Russische eigenaar Valeri Oyf heeft besloten zonder gemor afscheid te doen van al zijn aandelen in de Arnhemse club. Vitesse had een schuld van 155 miljoen euro bij Oyf, maar die heeft hij kwijtgescholden.

Daardoor kan Vitesse met een schone lei beginnen aan de onderhandelingen met nieuwe eigenaren, die dus niet de torenhoge schuld over hoeven te nemen. Dat had het overnametraject aanzienlijk lastiger gemaakt. De 58-jarige Oyf zette Vitesse eerder dit jaar te koop nadat zijn vaderland besloot Oekraïne binnen te vallen. Zijn positie werd daarmee onhoudbaar.

De aandelen zijn inmiddels overgedragen aan Stichting Betaald Voetbal "Vitesse-Arnhem". De KNVB dient nog wel toestemming te geven, maar problemen worden niet verwacht. Daardoor kan Vitesse nu in alle rust op zoek naar een nieuwe eigenaar. Eerder meldde De Gelderlander al dat de eigenaar van stadion GelreDome interesse had in de aandelen. Volgens de krant overwegen de City Group, Red Bull, de familie Platek en Todd Boehly van Chelsea een overname.

Algemeen directeur Pascal van Wijk is blij met het besluit van Oyf. "In de afgelopen drie maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt. De voorgenomen aandelenoverdracht aan de Stichting en de intentieovereenkomst met de beoogde overnamepartij zijn belangrijke stappen in de goede richting, die de basis vormen voor het door alle partijen gewenste vervolg. We blijven drukdoende om het bewerkelijke traject tot het best mogelijke einde te brengen", laat hij weten op de clubwebsite.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen