Koeman haalt nogmaals uit naar Laporta: "Een enorme fout"

28 juni 2022, 07:54

Ronald Koeman heeft nog altijd geen vrede met zijn ontslag bij FC Barcelona. De Nederlandse coach werd eind vorig jaar op straat gezet vanwege teleurstellende resultaten. Daar heeft hij zich inmiddels bij neergelegd, maar niet bij de manier waarop het is gegaan.

"Een president van een club kan altijd twijfelen over het werk van de coach, daar is niets vreemds aan", begint Koeman zijn betoog bij het Spaanse televisieprogramma Vaques Sagrades. "Maar hij lekte het nieuws via de pers, dat is een enorme fout van hem geweest. Juist daarom voelde het voor mij ook als een opluchting om te vertrekken bij FC Barcelona."

Koeman bungelde met Barça in de Spaanse middenmoot. Na zijn vertrek werd Xavi aangesteld als vervanger. Onder de Spaanse oud-middenvelder klommen de Catalanen uiteindelijk naar de knappe tweede plaats. De achterstand op kampioen Real Madrid bleef echter fors.

Vanaf volgend jaar keert Koeman weer terug als bondscoach van het Nederlands elftal. Na het wereldkampioenschap in Qatar neemt hij de plek over van Louis van Gaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen