'Gemor' over transfersom Malacia: ''Gewoon marktconforme som''

'Gemor' over transfersom Malacia: ''Gewoon marktconforme som''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 juni 2022 – Hoewel de laatste plooien nog gladgestreken te worden, is Tyrell Malacia op weg naar het Franse Olympique Lyon. De transfersom van de linksback zorgde echter voor de nodige ophef op sociale media. Volgens clubwatcher Martijn Krabbendam houden de Rotterdammers echter een reëel bedrag over aan de international van Oranje.

Feyenoord en het Olympique Lyon van Peter Bosz naderen momenteel een akkoord over de transfer van de 22-jarige voetballer. De Rotterdamse club zou zo'n vijftien miljoen euro gaan ontvangen voor Malacia, waarin de Stadionclub twaalf miljoen euro als vast bedrag gaat ontvangen en drie miljoen aan eventuele bonussen. Dat is echter geen bedrag waar alle supporters van de nummer drie van het vorige Eredivisie-seizoen vrolijk van worden.
 
"Wat hadden ze dan gedacht? Dat je 25 miljoen euro voor zo'n speler zou krijgen?", reageert een verbaasde  Martijn Krabbendam bij het programma Voetbalpraat van ESPN. "Het is gewoon een redelijk marktconforme som voor een jongen die net international is geworden en in de Conference League heeft gespeeld. That's it", aldus de journalist van Voetbal International.

Hoewel de selectie van Feyenoord zich in het afgelopen seizoen flink in de etalage heeft gezet, komen de bedragen die Feyenoord ontvangt voor vertrekkende spelen nog niet in de buurt van een club als Ajax. Volgens Krabbendam is het duidelijk wat er nodig is om dat ook te bereiken. "Dan moeten ze goed spelen in de Champions League. Daar spelen ze nog niet. Dat is wel het doel, daar willen ze naartoe. Als je daar goed speelt, gaat je waarde meer omhoog dan dat je het goed doet in de Conference League."

Reacties

gerelateerd