Origi vindt na vertrek bij Liverpool nieuwe uitdaging in Italië

27 juni 2022, 19:38   Bijgewerkt: 27 juni 2022, 22:29

Divock Origi vervolgt zijn loopbaan bij AC Milan. De 27-jarige spits is maandag in Milaan geland om zijn transfer naar de kampioen van de Serie A af te ronden. Eén dezer dagen staat de medische keuring in de planning. Als hij die doorstaat, zet hij zijn handtekening onder een meerjarig contract.

Het stond al enige tijd vast dat Origi zou vertrekken bij Liverpool. De Engelse club besloot het contract van de spits niet te verlengen. Origi kwam in 2014 over van Lille OSC en werd vervolgens meteen weer verhuurd aan de Noord-Franse club. Ook in het seizoen 2017/18 liep Origi niet rond op Anfield. Dat jaar speelde hij op huurbasis bij VfL Wolfsburg.

Hoewel Origi er nooit in slaagde voor langere tijd een basisplaats vast te houden, werd hij wel een clublegende. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn bijdrage in de Champions League-winst in 2019. In de spectaculaire return van de halve finale tegen FC Barcelona (4-0) maakte hij twee doelpunten, waaronder het befaamde doelpunt uit de snel genomen corner van Trent Alexander-Arnold.

Origi kiest er nu voor om zijn carrière voort te zetten bij AC Milan. Villarreal was ook in de race voor de handtekening van de spits, alsmede enkele Engelse en Duitse clubs. Naar verwachting gaat Origi in Milaan jaarlijks vier miljoen euro (inclusief bonussen) verdienen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen