Dit is wat Feyenoord met 'Wunderkind' Gnonto in huis wil halen

27 juni 2022, 09:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord hoopt zich nog deze week te versterken met Wilfried Gnonto. Met de naderende komst van de achttienjarige aanvaller troeven de Rotterdammers overduidelijk grotere en rijkere clubs af in strijd om zijn felbegeerde handtekening. Het aantrekken van Gnonto is misschien wel een van de grootste transferstunts van de laatste jaren bij Feyenoord. FCUpdate.nl stelt de spits aan je voor.

Hij domineerde de Italiaanse voorpagina's, groeide uit tot fenomeen in Zwitserland en geeft half Europa achter zich aan. Ja, Wilfried Gnonto heeft een memorabel eerste seizoen in de hoofdmacht van FC Zürich achter de rug. Tien goals en vijf assists in de Zwitserse competitie zorgden ervoor dat de aanvaller afgelopen april zijn debuut mocht maken bij de nationale ploeg van Italië. Met een assist drukte hij direct zijn stempel tegen Duitsland. Drie interlands later tekende Gnonto, opnieuw tegen de Duitsers, voor zijn eerste interlandgoal.

Het paste perfect in het waanzinnige seizoen dat de aanvaller achter de rug had. Gnonto, in 2003 geboren als kind van immigranten uit Ivoorkust, werd in Zwitserland dankzij zijn goede spel en goals al omgedoopt tot 'Wunderkind'. Die status had hij al op zijn vijftiende, toen hij driemaal trefzeker was namens Italië op het WK onder-17. Daarmee is hij nog altijd recordhouder. Ajax, PSV en clubs uit Italië en Duitsland vochten om zijn handtekening, maar het is Feyenoord dat de beste papieren lijkt te hebben.

Lees ook: AD: Feyenoord persoonlijk rond met zeer gewilde spits Gnonto

De Rotterdammers hebben financieel van alle kandidaten misschien wel de minst sterke positie, maar geld blijkt voor Gnonto geen drijfveer. Niet voor niets vertrok de aanvaller in 2020 uit de jeugdopleiding van Inter, waar de aanvaller met zijn kracht, snelheid en neusje voor de goal tot de grootste talenten behoorde. Ook toen stonden clubs in de rij, maar het sportieve plaatje van FC Zürich overtuigde hem.

Volgens het Algemeen Dagblad is Feyenoord al persoonlijk akkoord met de aanvaller. Coach Arne Slot krijgt met zijn komst de gewenste keuzes in de voorhoede. Gnonto kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten, maar voelt zich het meest senang in de punt van de aanval. Daar ligt een concurrentiestrijd met aanwinst Danilo in het verschiet.

Eerst dienen de Rotterdammers de handtekening van Gnonto nog definitief binnen te halen. Het is een beoogde meesterzet die in de toekomst miljoenen moet gaan opleveren.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen