Kuyt wil promoveren in 'heel interessante KKD': "We zitten er dichtbij"

Kuyt wil promoveren in 'heel interessante KKD': "We zitten er dichtbij"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 juni 2022 – Dirk Kuyt stond zondag voor het eerst als hoofdtrainer van ADO Den Haag op het trainingsveld. Dat deed de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en het Nederlands elftal met veel enthousiasme. Met het Algemeen Dagblad sprak hij daarover, en over zijn plannen voor het komende seizoen. 

"Ik heb enorm uitgekeken naar deze training. Het is mijn eerste aanstelling als hoofdtrainer en ik heb ontzettend veel zin in die uitdaging. Dan kijk je dus ook uit naar de dag dat je mag beginnen", begon Kuyt, die met ADO relatief laat aan de voorbereiding is begonnen. "De jongens hebben een lang en zwaar seizoen gehad. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daarom zijn we een week later begonnen dan normaal, omdat ik de jongens goed tot rust wilde laten komen. Ik denk dat dat goed is geweest, want het viel me op dat ze met veel frisheid op het veld stonden."

Na het afgelopen seizoen, waar ADO in de nacompetitie net niet wist te promoveren, hoopt Kuyt de selectie grotendeels bij elkaar te kunnen houden. "Als club moet je altijd op zoek om het elftal te verbeteren. Maar ik vind wel dat er een prima elftal staat. Je was heel dicht bij promotie, dus het elftal dat bestaat wil je graag behouden. Daarom zijn we aan de slag geweest om de contracten van Asante en Verheydt te verlengen. Een aantal jongens die uit hun contract zijn gelopen, willen we ook graag alsnog behouden. We hopen dat dat lukt. Daarnaast probeer je waar het kan het elftal te versterken om zoveel mogelijk posities dubbel bezet te hebben."

Dat alles moet ADO helpen om 'de strijd aan te gaan in een heel interessante KKD'. De doelstelling is duidelijk: nu wél promoveren naar de Eredivisie. "Uiteindelijk ligt het aan onszelf. We moeten zelf aan de slag, nog daadkrachtiger zijn dan het afgelopen seizoen. We zitten er al dichtbij en moeten nu die laatste stappen gaan zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we dat met elkaar gaan doen."

Reacties

gerelateerd