'Ten Hag kijkt opnieuw rond bij Ajax: ook Tagliafico op lijstje United'

'Ten Hag kijkt opnieuw rond bij Ajax: ook Tagliafico op lijstje United'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 juni 2022 – Erik ten Hag heeft wederom een van zijn oude spelers bij Ajax op zijn verlanglijstje gezet. Na Antony, Jurriën Timber en Lisandro Martínez zou hij ook Nicolas Tagliafico willen verwelkomen bij Manchester United. De kans op een vertrek van de linksback is sowieso erg groot.

Dat laatste heeft alles te maken met de aanstaande komst van Owen Wijndal. Nadat Ajax flink heeft meegeprofiteerd van de miljoenentransfer van Sven Botman (van Lille naar Newcastle United voor 38 miljoen euro), lijkt zijn transfer - evenals die van Steven Bergwijn - een stuk dichterbij. Dat zou dus ook gevolgen hebben voor Tagliafico, die met de komst van Wijndal overbodig wordt. 

Afgelopen winter hoopte Tagliafico - toen al reserve achter Daley Blind - al op een vertrek uit Amsterdam. Hij kon Ajax verruilen voor FC Barcelona, maar de club hield dit tegen, omdat hij als stand-in beschikbaar moest blijven. Inmiddels staat de situatie op de linksbackpositie er anders voor en kan de Argentijn nu wél zijn beoogde stap maken. Het Algemeen Dagblad wees Manchester United dus aan als mogelijke bestemming. 

De vraag is daarbij hoeveel geld Tagliafico Ajax kan opleveren. De verdediger heeft nog maar een eenjarig contract en bovendien niet meer de status van basisspeler die hij eerder wel had. Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op elf miljoen euro. 

Reacties

gerelateerd