'Derde versterking Feyenoord: Taabouni verkiest Slot boven AZ'

26 juni 2022, 17:09   Bijgewerkt: 26 juni 2022, 17:30

Mohamed Taabouni wordt de derde zomerversterking van Feyenoord. Dat meldde Voetbal International zondagmiddag. De twintigjarige aanvaller wordt maandag medisch gekeurd in Rotterdam, waarna er een meerjarig contract voor hem klaarligt. 

Taabouni liep bij AZ uit zijn contract, maar de Alkmaarders hadden een nieuwe verbintenis voor hem klaarliggen. De Haarlemmer had echter meerdere opties uit binnen- en buitenland en koos daarom voor een vertrek. Dat hij voor Feyenoord koos, heeft ongetwijfeld te maken met de aanwezigheid van trainer Arne Slot. Hij was de coach die Taabouni drie jaar geleden - de aanvaller was toen zeventien - zijn debuut liet maken.

Bij AZ kwam Taabouni tot dusver nog niet verder dan drie optredens in de hoofdmacht, en speelde hij voornamelijk met Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. De vraag is welke plannen Feyenoord met hem heeft. Taabouni kan als linksbuiten en als aanvallende middenvelder uit de voeten. Voor laatstgenoemde positie lijkt de club sowieso iemand nodig te hebben, gezien het waarschijnlijke vertrek van Guus Til. Op linksbuiten is het echter nog maar de vraag of Luis Sinisterra ook volgend seizoen nog in het rood-wit speelt. 

Derde versterking

Taabouni zou maandag na zijn medische keuring al officieel gepresenteerd kunnen worden. Hij wordt in dat geval de derde zomerversterking van de Rotterdammers. Eerder werd Danilo transfervrij overgenomen van Ajax en betaalde de club enkele tonnen voor Excelsior-uitblinker Mats Wieffer. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen