Van Veenendaal baalt na van blunder, maar is ondanks afstraffing optimistisch

26 juni 2022, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sari van Veenendaal baalt na twee dagen nog altijd na van de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Engeland. Nederland ging met liefst 5-1 onderuit, waarbij de doelvrouw er vooral bij de derde goal niet goed uitzag. Een bal in de verre hoek schatte ze volledig verkeerd in.

"Dat is nu eenmaal het vak dat ik heb", zei de keepster tegenover de NOS over het herstellen van die blunder. "Soms gaat het niet zoals je wil, maar er is geen tijd om er lang bij stil te staan. Natuurlijk maakt het mij boos als ik mijn eigen optreden terugzie. Het zou gek zijn als het me niks deed. Maar nu moeten we weer verder: pijn pakken en door."

Ondanks de afstraffing zaten er volgens Van Veenendaal ook genoeg positieve dingen om mee te nemen uit de wedstrijd tegen Engeland. Zo vond ze Oranje in de eerste zestig minuten niet minder dan de thuisploeg, iets wat ze ook direct aan haar ploeggenoten probeerde mee te geven. "Ik heb toen gezegd dat we nog twee weken hebben en dat een toernooi iets heel anders is dan zo'n losse oefenwedstrijd. We moeten bij elkaar blijven en we moeten het samen gaan doen."

Er is dan ook nog beslist geen man overboord, en de doelvrouw vindt zelfs dat Oranje goed op koers ligt richting het EK. "We staan er goed op en dat moeten we vasthouden, ook na deze wedstrijd. Er waren ook echt wel goede momenten. We blijven optimistisch en hebben een idee waar we naartoe willen werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze keepster is niet bepaald een betrouwbaar sluitstuk in de defensie van Oranje. Ze is bang voor de bal, traag en vooral huiverig om een duel in te duiken. Kortom een keepster die je punten gaat kosten. Neem aub een jongere en eentje met durf mee in plaats van Van Veenendaal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen