Zahavi hakt knoop door: "Mijn hart liet me geen andere keuze maken"

26 juni 2022, 16:30

De nieuwe bestemming van de vertrokken PSV-spits Eran Zahavi is bekend. De 34-jarige Israëliër kwam in aanmerking voor een avontuur in Brazilië, maar kiest in plaats daarvan voor een terugkeer bij Maccabi Tel Aviv. De club maakte zijn komst zondagmiddag wereldkundig.

"Ik ben verheugd om me weer bij Maccabi Tel Aviv aan te sluiten", begon Zahavi, die tussen 2013 en 2016 ook al het shirt van de recordkampioen van Israël droeg, op de website van zijn nieuwe club. "Ik kon de achterban niet teleurstellen, mijn hart liet me geen andere keuze maken. Ik krijg nu de kans om jullie terug te betalen voor de liefde die jullie mij gegeven hebben."

Zahavi kondigde begin mei al aan dat zijn aflopende contract bij PSV niet verlengd zou worden. Hij gaf aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, maar ook met zijn familie naar een nieuwe omgeving te willen. Dat laatste had te maken met de twee inbraken waar zijn gezin in Nederland slachtoffer van werd. Het Braziliaanse Botafogo leek aanvankelijk zijn bestemming te worden, maar dit weekend koos hij dus toch voor een terugkeer in Israël. Bij Maccabi Tel Aviv wordt hij naar verluidt grootverdiener met een jaarsalaris van 1,2 miljoen euro. 

Zahavi werd in september 2020 op voorspraak van trainer Roger Schmidt door PSV overgenomen van het Chinese Guangzhou City. In zijn twee seizoenen in Nederland speelde hij 79 wedstrijden, scoorde hij 37 keer en gaf hij zestien assists. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen