'Ajax wil aanwinsten snel presenteren na Botman-inkomsten'

26 juni 2022, 16:06

Ajax krijgt voor Sven Botman het nodige geld. Naar verluidt gaat het om drie miljoen euro uit een doorverkooppercentage en één miljoen euro aan opleidingsvergoeding. Dat zal niet lang in de Amsterdamse kas blijven zitten. Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra willen binnen afzienbare tijd namelijk de eerste aanwinsten van het nieuwe seizoen presenteren.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Steven Bergwijn binnen afzienbare tijd naar de Johan Cruijff ArenA komt. Ajax en Tottenham Hotspur zouden al akkoord zijn over de transfersom van 25 miljoen euro. Er zou alleen nog gepraat worden over enkele variabelen, die de Londenaren in de toekomst nog kunnen ontvangen. Dat kunnen bonussen zijn, maar ook een doorverkooppercentage bij een eventueel toekomstige deal.

Daarnaast hopen de Spurs dat de aanvaller pas naar Nederland verkast als de club zelf een nieuwe aanvaller heeft aangetrokken. Het lijkt daardoor een kwestie van tijd voor Bergwijn zich Ajacied mag noemen, aangezien de Nederlander bij het bestuur heeft aangedrongen op een transfer naar zijn geboorteland. De voetballer werd de afgelopen twee transferperiodes ook al gelinkt aan de Amsterdamse club, maar destijds kwamen de partijen er niet uit.

Owen Wijndal

Naast Bergwijn moet ook Wijndal naar de Johan Cruijff ArenA komen. Hij is in beeld als opvolger van Nicolas Tagliafico, die afgelopen winter al wilde vertrekken. Dat gebeurde op dat moment niet, omdat de Amsterdammers geen vervanger konden vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen