Haller-transfer heeft gevolgen: Dortmund-parel wil niet verlengen

26 juni 2022, 09:40

Youssoufa Moukoko denkt aan een vertrek bij Borussia Dortmund. Dat heeft alles te maken met de komst van Karim Adeyemi en Sébastien Haller. De zeventienjarige aanvaller staat te boek als een toptalent, maar vindt dat de Duitse club te weinig vertrouwen in hem heeft. Het maakt de contractonderhandelingen tussen club en speler er niet gemakkelijker op.

Volgens Ruhr Nachrichten wil Dortmund het contract graag openbreken, omdat hij nog maar een jaar vastligt, maar de voetballer weigert dat op dit moment. Hij had de hoop dat er kansen voor hem zouden zijn na het vertrek van Erling Haaland, maar het tegendeel bleek waar. De clubleiding haalde niet één, maar zelfs twee vervangers. Daardoor is de concurrentie alleen maar zwaarder geworden voor het talent.

"Als een speler geen welwillendheid toont om zijn aflopende contract te verlengen, heb je altijd nog het alternatief om de speler te verkopen", wordt directeur Hans-Joachim Watzke geciteerd in het regionale medium. De aanvaller zou dan deze zomer moeten vertrekken uit het Signal Iduna Park. Aan interesse zal geen gebrek zijn, aangezien Moukoko wordt gezien als een van de grootste talenten op de Duitse velden. Tot dusver scoorde hij vijf treffers in de Bundesliga.

Sébastien Haller

De transfer van Haller is nog officieel bevestigd, maar volgens meerdere media staat niets een overgang meer in de weg. Hij werd afgelopen seizoen topscorer in de Eredivisie en maakte elf doelpunten in de Champions League. De spits zal de concurrentie moeten aangaan met Donyell Malen, Moukoko en Adeyemi. Hij maakt de overstap van RedBull Salzburg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Edes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

17!!!! 2 seizoenen… 30 wedstrijden… 5 goals… 🤔🤔🤔

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen