'De Jong kan koffers inpakken: Barça en United bijna akkoord'

26 juni 2022, 11:50   Bijgewerkt: 26 juni 2022, 15:01

Frenkie de Jong kan zijn koffers vast inpakken. De middenvelder staat namelijk op het punt om FC Barcelona in te ruilen voor Manchester United. De clubs zijn nog niet helemaal akkoord over de transfer, maar de gesprekken zouden inmiddels in een 'vergevorderd stadium' zitten.

Dat maakt GOAL bekend. Sinds Erik ten Hag gepresenteerd is als nieuws trainer van de Engelse club ging de naam van de middenvelder al rond. Het lijkt inmiddels een kwestie van tijd voor de partijen elkaar daadwerkelijk gevonden hebben. De Jong heeft in Camp Nou te maken met serieuze concurrentie van Sergio Busquets en de toptalenten Gavi en Pedri. Hij is onder Xavi niet onomstreden en de Catalaanse club kan bij een verkoop van de Nederlander zelf ook toeslaan op de transfermarkt. Daarom zet Barça niet alles op alles om hem binnenboord te houden.

United zou inmiddels een bod hebben gedaan van tachtig miljoen euro, inclusief bonussen. Barcelona zette in eerste instantie in op vijf miljoen euro extra. Het gat tussen vraag en aanbod is inmiddels zo klein, dat de deal niet meer afgeketst lijkt te worden. Dat is niet alleen goed nieuws voor Ten Hag, maar ook voor CEO Richard Arnold. De bestuurder kreeg de afgelopen dagen de nodige kritiek te verduren, omdat de nieuwe trainer nog altijd wachtte op de eerste versterking. Gaat deze deal door, dan heeft de beleidsbepaler ook wat ademruimte.

Champions League

De Jong en Ten Hag werkten succesvol samen bij Ajax, waar de halve finale van de Champions League werd bereikt. Na dat onvergetelijke seizoen maakte de middenvelder een transfer naar La Liga. Nu wordt het duo herenigd, maar een nieuw avontuur in het miljoenenbal zit er na de zomer sowieso niet in. De club speelt in de Europa League na een teleurstellende zesde plaats in de competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen