'PSV heeft Simons bijna binnen na contractverlenging in Parijs'

25 juni 2022, 20:56

Xavi Simons mag zich komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid speler van PSV noemen. De talentvolle middenvelder gaat zijn contract bij Paris Saint-Germain verlengen en gaat vervolgens vlieguren maken in Eindhoven. Dat meldt transferspeclialist Fabrizio Romano zaterdagavond.

Eerder vandaag kwamen onder meer Voetbal International en het Eindhovens Dagblad al naar buiten met de belangstelling van PSV. De Eindhovenaren zien in Simons de ideale opvolger van Mario Götze, die inmiddels bij Eintracht Frankfurt onder contract staat. Volgens Romano zijn beide partijen er zo goed als uit en meldt Simons (19) zich als huurling in het Philips Stadion.

Dat is ook goed nieuws voor PSG, dat er dus alsnog in lijkt te slagen om de aflopende verbintenis van de jongeling te verlengen. Het had er lange tijd alle schijn van dat de geboren Amsterdammer transfervrij ging vertrekken uit de hoofdstad van Frankrijk. PSG wil Simons nu voor langere tijd aan zich binden met het oog op de toekomst van het eerste elftal.

Simons speelde lang in de jeugdopleiding van FC Barcelona, voor hij in 2019 naar Parijs verhuisde. In 2020/21 maakte hij zijn eerste minuten in de hoofdmacht van PSG en afgelopen seizoen kwam hij daar tot zes competitie- en drie bekeroptredens. Indrukwekkend zijn ook zijn cijfers in de Youth League, waar hij vier doelpunten en zes assists leverde in zeven wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen