'Schot in de zaak: Barça en United naderen elkaar in Frenkie-gesprekken'

25 juni 2022, 18:16

Een akkoord tussen Manchester United en FC Barcelona over een transfer van Frenkie de Jong is plots een stuk dichterbij. Dat meldde althans het Spaanse Sport. Zaterdagmiddag zaten de partijen opnieuw om tafel en die gesprekken zijn naar verluidt 'zeer positief' verlopen. 

Zo zou inmiddels duidelijk zijn dat de club van Erik ten Hag voor de komst van De Jong een vast bedrag van ongeveer tachtig miljoen euro betaalt. Eerder was er nog sprake van bonussen, wat voor Barcelona een probleem zou zijn. De club wil de transfersom gebruiken om direct de markt op te gaan, wat uiteraard alleen kan als het geld direct op de rekening staat.

Lees ook: 'Barcelona komt met belangrijke wens in gesprekken De Jong'

De genoemde tachtig miljoen is nog niet helemaal wat Barça verlangt, maar komt wel een stuk dichter in de buurt. Het heeft in ieder geval het vertrouwen bij Manchester United in het afronden van de deal aanzienlijk vergroot. De club denkt zelfs dat de transfer nog voor het einde van deze maand - binnen vijf dagen dus - kan worden afgerond. 

Frenkie de Jong

Uiteraard moet ook met De Jong zelf nog een akkoord worden bereikt. De middenvelder gaf in een eerder stadium aan dat zijn voorkeur ligt bij een langer verblijf in Barcelona, maar heeft een nieuwe samenwerking met Ten Hag tegelijkertijd nooit uitgesloten. Bovendien is de verwachting dat hij bij United meer kan gaan verdienen dan in Camp Nou. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zou toch mooi zijn als die direct het eerste jaar met United om de titel meedoet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen