'Bale verlaat Europa en wordt in MLS ploeggenoot van Chiellini'

'Bale verlaat Europa en wordt in MLS ploeggenoot van Chiellini'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 juni 2022 – Gareth Bale heeft zijn nieuwe club gevonden. De 32-jarige Welshman liep deze zomer uit zijn contract bij Real Madrid en kon daarom transfervrij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deze vond hij in de MLS, bij Los Angeles FC. 

Op basis van de berichtgeving lijkt het slechts een kwestie van tijd voor Bale gepresenteerd wordt. Tom Bogert, een journalist gespecialiseerd in de MLS, meldde zaterdagmiddag dat de transfer zo goed als rond is, waarna Sky Sports even later zelfs al van een akkoord sprak. Een officiële bevestiging is er dus nog niet, maar LAFC zelf hintte zaterdagochtend (Nederlandse tijd) al op een aanstaande transfer. 

Bale tekent in Los Angeles een contract dat hem voor één seizoen verbindt aan de huidige koploper van de MLS. Waar de ploeg nu dus al goed presteert, zal het er in de tweede seizoenshelft nog aanzienlijk sterker op worden. Eerder legde de rijke club namelijk ook Giorgio Chiellini al transfervrij vast.

Real Madrid nam Bale in 2013 voor ruim honderd miljoen euro over van Tottenham Hotspur. De aanvaller speelde er 258 wedstrijden, scoorde 106 keer, leverde 67 assists en won onder meer vijf keer de Champions League, maar zal toch vooral herinnerd worden als de speler die vaak geblesseerd was en de nationale ploeg van Wales verkoos boven De Koninklijke

Reacties

gerelateerd