Ayoub duikt op bij Fortuna Sittard; negende (!) versterking Sparta

Ayoub duikt op bij Fortuna Sittard; negende (!) versterking Sparta

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 juni 2022 – Yassin Ayoub keert mogelijk terug in de Eredivisie. De middenvelder die een verleden heeft bij FC Utrecht en Feyenoord traint de komende week mee bij Fortuna Sittard. Daar mag hij de club proberen te overtuigen om hem definitief over te nemen van Panathinaikos.

Dat meldde Voetbal International zaterdagmiddag. Ayoub staat nog tot 2023 onder contract bij de Griekse club, dat hem in 2020 transfervrij overnam van Feyenoord. Bij Panathinaikos speelde hij afgelopen seizoen echter niet meer dan vier wedstrijden en dus is de club bereid mee te werken aan een vertrek. In Sittard zou hij zijn carrière nieuw leven in kunnen blazen. 

Eerst zal hij dus echter op de trainingen moeten bewijzen dat hij een versterking is voor de Limburgse Eredivisieclub. Fortuna Sittard liet de afgelopen tijd al blijken serieuze ambities te hebben. Zo werd er gestunt met de komst van Burak Yilmaz en werd sterkhouder Dimitrios Siovas langer vastgelegd. Naast Ayoub staat ook Silvester van der Water op het lijstje, al is de vraag of zijn komst wel haalbaar zal zijn.

Lees ook: Fortuna slaat tweede grote slag; vraagtekens bij nummer drie

Sparta
Overigens is Fortuna Sittard niet de enige degradatiekandidaat van afgelopen seizoen met grootse plannen. Sparta Rotterdam is momenteel namelijk de meest actieve Eredivisieclub op de transfermarkt en legde zaterdag alweer de negende (!) versterking vast. De twintigjarige aanvaller Koki Saito, tevens Japans jeugdinternational, wordt gehuurd van het Belgische Lommel SK.

Alleen al de afgelopen dagen legde Sparta met Saito erbij vier nieuwe spelers vast. Spits Tobias Lauritsen en middenvelder Joshua Kitolano kwamen over van het Noorse Odds BK en een dag later werd ook vleugelaanvaller Jason Lokilo overgenomen van het Poolse Gornik Leczna. Eerder verhuisden Charles-Andreas Brym, Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt, Nick Olij en Omar Rekik al naar Het Kasteel. 

Reacties

gerelateerd