Jonk komt belofte na: FC Volendam mét succestrainer de Eredivisie in

25 juni 2022, 14:11

FC Volendam kan eindelijk opgelucht ademhalen. Trainer Wim Jonk heeft - zoals hij bijna twee maanden geleden al aankondigde - zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. De succesvolle coach ligt nu vast tot medio 2023 en gaat dus met de club mee de Eredivisie in. 

Jonk tekent dus in ieder geval voor een vierde seizoen in het vissersdorp, waarbij ook een optie voor nog een seizoen in het contract is opgenomen. 'Een eventuele langere samenwerking zal tussentijds en periodiek worden besproken en geëvalueerd', voegde de club daaraan toe op de eigen website. Ook zijn assistent Matthias Kohler tekende bij, net als technisch directeur Jasper van Leeuwen, directeur strategie en opleiding Ruben Jongkind, hoofd performance Freek de Boer en skills trainer Michel Hordijk.

"Na intensieve gesprekken over de toekomst van FC Volendam ben ik verheugd dat de koers die we drie jaar geleden hebben ingezet kunnen voortzetten", zei bestuurslid technische zaken Hans Bond. "De insteek blijft om zo lang mogelijk met elkaar door te gaan, maar het is voor beide partijen gezond om met elkaar te blijven evalueren. De club is in ontwikkeling, de stappen naar een nog professionelere omgeving waren al ingezet. De komende periode zal die stijgende lijn doorgezet moeten worden om uit te groeien tot een stabiele Eredivisieclub."

Reactie Jonk

In zijn eerste reactie op de clubwebsite was Jonk vooral realistisch over de toekomst van de club. "Met de promotie naar de Eredivisie is ons doel behaald, maar we zijn er nog lang niet. De Eredivisie gaat niet alleen veel meer van onze spelers en staf vragen, ook de club als geheel kan en moet nog veel stappen maken voordat onze basis stevig genoeg is. Dat is ook logisch bij een meerjarenplan. Nu wacht ons een mooie, nieuwe uitdaging en daar kijk ik naar uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen