Excelsior en td Kersten ondanks promotie uit elkaar: "Verschil in inzicht"

25 juni 2022, 13:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Excelsior en technisch directeur Nick Kersten gaan per 1 juli uit elkaar. Dat besluit maakte de Kralingse club zaterdagmiddag wereldkundig. Gezamenlijk hebben zij met de promotie naar de Eredivisie weliswaar een topseizoen achter de rug, maar vanwege een verschil in inzicht wordt de samenwerking toch al na één seizoen beëindigd.

Voorzitter Bob de Lange lichtte het besluit op de clubwebsite verder toe. "De afgelopen periode zijn we met elkaar in gesprek geweest over rollen, invulling hiervan en daarbij horende verantwoordelijkheden. Nick heeft veel mooie stappen gezet voor Excelsior, maar tegelijkertijd zijn we tegen een verschil van inzicht aangelopen over hoe de visie te realiseren. Na overleg hebben we de gezamenlijke conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan."

Oplossing op korte termijn

Een opvolger heeft Excelsior nog niet. "In de afgelopen weken schakelden Nick Kersten, Daan Bovenberg (algemeen directeur), Marinus Dijkhuizen (trainer) en Mario Been (bestuurslid technische zaken) al gezamenlijk over lopende zaken en de samenstelling van de selectie. Op de korte termijn willen we een oplossing vinden voor de portefeuille technische zaken. Tot die tijd zal Bovenberg deze werkzaamheden waarnemen. De overdracht zal samen met Nick in goede orde verlopen en lopende contractonderhandelingen zullen geen vertraging oplopen."

Kersten werd vorige zomer aangesteld als technisch directeur, nadat hij eerder promotie had gemaakt als scout bij NEC. Daar begon hij als jeugdscout en schopte hij het uiteindelijk tot hoofd scouting. De 37-jarige Kersten had eigenlijk nog een contract tot 2024, maar kan nu dus op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen