Hoe Koeman Schreuder hielp een rustigere trainer te worden

25 juni 2022, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De nieuwe Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft veel te danken aan Ronald Koeman. Dat zei hij in een interview met De Telegraaf, waarin hij vertelde hoe hij het trainersvak inmiddels rustiger kan uitoefenen dan voorheen. Daar heeft Koeman, onder wie hij als assistent werkte bij FC Barcelona, een grote rol in gespeeld. 

Schreuder legde uit hoe Koeman hem bij zijn 'innerlijke onrust' heeft geholpen. "Hij durfde bepaalde dingen los te laten en zei me dat je op sommige zaken toch geen invloed hebt. Koeman bleef onder de allerhoogste druk altijd rustig. Dat vind ik extreem knap", sprak hij lovend. 

"Ik heb geleerd op anderen te vertrouwen en daardoor ben ik nu veel rustiger. Dat is hún vakgebied, zoals het mijn vakgebied is om zo goed mogelijk te trainen en spelers te prepareren voor de wedstrijden. En dat ik zo goed mogelijk met de professionele mensen om me heen moet werken. Inderdaad ben ik dan nu minder een controlfreak dan ik vroeger was. Het zegt vooral dat ik geleerd heb om mensen om me heen in hun kracht te zetten."

Hij vervolgde met een voorbeeld. "Als de verantwoordelijke persoon van de medische staf aangeeft dat een speler op een dag niet kan trainen, omdat hij ergens last van heeft, dan kan hij dus niet trainen. Klaar, en door. Vroeger zou ik dan direct willen weten waar die speler last van heeft en vragen of hij echt niet kan trainen."

Overigens was het niet alleen Koeman die hem daarbij hielp. "Ik heb iemand met wie ik geregeld praat en waardoor ik dicht bij mezelf blijf. Hij heeft mij andere inzichten gegeven, waardoor ik meer vanuit mezelf doe en me minder aantrek van wat andere mensen vinden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kom a u b niet met de Koeman systeem bij Ajax ,schijtbakke voetbal hebben we bij Ajax niet nodig ,Xavi nam het over en bracht weer een beetje tiki taki voetbal ,Koeman die vraag zichzelf vaak af hoe JC r.i.p het gedaan zou hebben ,maar niks daarvan terug gezien in Barcelona ,,Koe dan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen