Willem II haalt vervanger Wellenreuther; ook aanwinst Almere City

Willem II haalt vervanger Wellenreuther; ook aanwinst Almere City

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 juni 2022 – Willem II heeft een opvolger gevonden voor de vertrokken Timon Wellenreuther. Joshua Smits komt over van het Noorse Bodø/Glimt en tekent in Tilburg een contract voor drie seizoenen. De 29-jarige doelman gaat samen met Jorn Brondeel en Connor van den Berg strijden om de plek onder de lat.

Met Smits haalt technisch directeur Teun Jacobs een oude bekende in huis. Hij stond namelijk onder de lat bij Almere City, de club waar Jacobs destijds ook werkzaam was, voor hij in 2020 de overstap naar het Noorse Bodø/Glimt maakte. Daar pakte hij de nodige wedstrijden mee toen die club in 2020 kampioen werd, maar in het daaropvolgende successeizoen in de Conference League kwam hij amper in actie. Dat was voor de doelman, die verder in het verleden bij NEC en (toen nog) FC Oss speelde, reden om terug te keren naar Nederland.

"Joshua is om te beginnen in de omgang een heel prettige jongen met een goed stel hersenen", begon Jacobs over de keeper met wie hij dus al eerder samenwerkte. "Als keeper heeft hij voetballend vermogen om de eerste fase van de opbouw te kunnen verzorgen. Daarnaast heeft hij een vaste trap en goede reflexen. Maandag sluit hij aan en mag hij met Jorn Brondeel en Connor van den Berg gaan strijden voor die ene felbegeerde plek."

Pascu naar Almere City
Ook Almere City heeft zaterdag een slag geslagen op de transfermarkt. José Pascual Alba Seva, beter bekend als Pascu, tekent een contract voor twee seizoenen met een eenzijdige optie op verlenging. De 22-jarige Spanjaard komt transfervrij over van FC Dordrecht, nadat hij eerder door ADO Den Haag werd opgepikt uit de jeugdopleiding van Valencia. 

Reacties

gerelateerd