Stekelenburg gaat nog een jaartje door: "Het was mentaal zwaar"

Stekelenburg gaat nog een jaartje door: "Het was mentaal zwaar"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 juni 2022 – Maarten Stekelenburg twijfelde geen seconde toen hij een nieuw contract kon tekenen bij Ajax. De 39-jarige doelman verlengde zijn aflopende verbintenis met een jaar en hoopt op een mooi seizoen in de Johan Cruijff ArenA. Het vorige voetbaljaar was pittig voor de sluitpost.

"Het was vooral mentaal zwaar", vertelde Stekelenburg na zijn contractverlenging op de website van Ajax. "De ploeg draaide fantastisch en daar maak je dan geen deel van uit. Dat is heel vervelend, al was ik wel heel blij voor de andere jongens. De Champions League was toch het moeilijkste. Daar wil je bij zijn, zeker omdat ik in principe alles spelen."

Ook Stekelenburg mag dus aan de slag met de nieuwe trainer Alfred Schreuder, de opvolger van Erik ten Hag. "Ik ben heel blij dat ik nog een jaar door kan gaan. Uiteindelijk wil je dan ook spelen, daar ga ik voor. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik probeer ook jonge jongens te helpen. Jay Gorter komt eraan en is fantastisch bezig. Ik zie voor hem een grote toekomst hier."

De ex-goalie van onder meer AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton heeft een duidelijk doel. "Ik wil fit blijven en prijzen winnen. Dat ga ik niet moeilijker maken dan het is. Ajax moet weer kampioen worden en dit jaar ook de beker winnen. Ook in de Champions League gaan we kijken. Hopelijk kan ik daar een grote rol in spelen", besluit de routinier.

Reacties

gerelateerd