Fortuna zwaait smaakmaker uit; Flemming vertrekt naar Londen

Fortuna zwaait smaakmaker uit; Flemming vertrekt naar Londen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 juni 2022 – Zian Flemming mag zich vanaf vandaag officieel speler van Millwall FC noemen. De aanvaller heeft eindelijk zijn felbegeerde transfer te pakken en laat Fortuna Sittard na twee seizoenen achter zich. Het is niet bekend wat Millwall heeft betaald voor Flemming.

"Ik ben erg blij met deze transfer", vertelt Flemming op de website van Millwall. "Het is een grote stap voor mij om aan te sluiten bij Millwall en te verhuizen naar Engeland, de thuishaven van het voetbal. Ik heb eerst wat dingen over de club opgezocht, toen ze interesse in me toonden. Iedereen weet hoe fanatiek de fans hier kunnen zijn. Het is dan ook geweldig om met een thuiswedstrijd te kunnen beginnen."

Flemming stond al langer op het verlanglijstje van Millwall en is blij dat het nu toch rond is. "De interesse van Gary Rowett was belangrijk in mijn keuze. Millwall wilde me vorige zomer en in de winterstop al halen, maar dat ging steeds niet door. Toch zijn ze deze zomer opnieuw bij me uitgekomen, dat laat iets zien. Dit is een mooie plek om mezelf te laten zien in Engeland en vooral ook buiten Nederland."

De 23-jarige Flemming komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar speelde in Amsterdam enkel voor de beloften. Via PEC Zwolle en NEC Nijmegen kwam hij in de zomer van 2020 bij Fortuna terecht. Onder trainer Sjors Ultee was hij een onmisbare schakel in de strijd tegen degradatie. Nu wacht dus een avontuur bij het Londense Millwall, dat uitkomt in de Championship. Op zaterdag 30 juli wordt de competitie geopend met een thuiswedstrijd tegen Stoke City.

Reacties

gerelateerd