'PSV kan in de toekomst alsnog verdienen aan jonge huurlingen'

'PSV kan in de toekomst alsnog verdienen aan jonge huurlingen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 juni 2022 – PSV hoopt niet alleen dit seizoen te profiteren van de tijdelijke komst van Ki-Jana Hoever en Savinho. De Eindhovenaren krijgen een voetbaljaar de beschikking over de jongelingen, die in de toekomst alsnog geld op kunnen leveren. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Hoever (20) werd eerder deze week al gepresenteerd als versterking voor de defensie. PSV wilde de ex-speler van Ajax en Liverpool graag met een optie tot koop huren, maar daar ging Wolverhampton Wanderers niet in mee. De komst van Savinho (18) laat nog even op zich wachten. Hij staat tot 1 juli onder contract bij Atlético Mineiro. Daarna wordt hij via de City Group gestald in het Philips Stadion.

In de gevallen van Hoever en Savinho is volgens het ED geen sprake van 'kale huur'. Mochten de talenten goed presteren in Eindhoven, dan kan PSV daar in de toekomst van profiteren als zij bijvoorbeeld worden verkocht door hun werkgever. De Brabanders willen immers niet enkel opleiden voor andere clubs en hebben vergoedingen of toekomstige percentages in de contracten met Wolves en de City Group opgenomen.

PSV roerde zich deze week al flink op de transfermarkt. Hoever werd dus definitief gehuurd van Wolverhampton en er werden twee doelmannen aangetrokken. Boy Waterman is transfervrij overgekomen van OFI Kreta, terwijl Walter Benítez gratis werd opgepikt bij OGC Nice. PSV speelt vanmiddag (15.00 uur) achter gesloten deuren tegen het Duitse Blau-Weiß Lohne. Die wedstrijd is live te volgen via YouTube.

Reacties

gerelateerd