Driessen kritisch op 'H2' bij Ajax: "Dat vind ik niet de hoofdprijs"

24 juni 2022, 20:03

Valentijn Driessen is kritisch op Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra, die Marc Overmars opvolgen bij Ajax. De journalist vindt dat het duo tot dusver een onvoldoende scoort. Er werden nog geen nieuwe spelers vastgelegd, terwijl

' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch en Sébastien Haller volgens hem niet voor de hoofdprijs zijn vertrokken uit de Johan Cruijff ArenA.

Haller verkaste naar Dortmund voor 31 miljoen euro. Door bonussen kan daar nog vier miljoen euro bijkomen. "Ik ben niet weg van hem als spits, maar hij is topscorer van Nederland, schiet ze er wel heel makkelijk in en was bijna topscorer van Europa. Dan vind ik 31 miljoen geen bedrag dat bij Ajax hoort. Dat had meer moeten zijn", stelt Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Met bonussen erbij is het ongeveer twaalf miljoen meer dan waarvoor je hem anderhalf jaar geleden gekocht hebt. Dan kun je niet over de hoofdprijs praten."

Driessen vindt dat hetzelfde geldt voor de transfer van Gravenberch, die naar Bayern München is vertrokken. "Zijn transfersom kan oplopen tot 24 miljoen euro. Dan zegt iedereen dat hij maar één jaar contract had, maar een jaar geleden ging Camavinga voor 31 miljoen – en daar kwamen nog bonussen bovenop – naar Real Madrid. Hij had ook een eenjarig contract en kwam van Stade Rennes, dat Europees 0,0 is. Dan vind ik dit ook geen hoofdprijs. H2 heeft bij mij nog geen voldoende gescoord, ook omdat ze nog niets hebben binnengehaald."

Owen Wijndal

De Amsterdammers worden gelinkt aan Steven Bergwijn en Owen Wijndal. Of laatstgenoemde daadwerkelijk gaat komen, weet Driessen niet. "Ajax houdt hem wel een beetje lang aan het lijntje. Misschien heeft het te maken met het financiële verhaal. Volgens mij heeft het ook te maken met het salaris. Ajax heeft een hoop salaris ingeleverd met Haller en Gravenberch, dus er is wel ruimte. Als ze hem echt willen, halen ze hem toch wel op."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar is Valentijn Santegoeds uhh Driessen weer. Niveautje roddelpraat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen