Rooney stelt directie van Derby teleur met afscheid na 'achtbaan'

24 juni 2022, 19:16

Wayne Rooney vertrekt bij Derby County. De trainer had nog een contract voor één seizoen bij de club die afgelopen seizoen degradeerde naar het derde niveau van Engeland, mede door 21 punten aftrek wegens de financiële problemen. De Engelsen moeten op zoek naar een nieuwe keuzeheer voor een snelle terugkeer.

"Vandaag heb ik een ontmoeting gehad met de beheerders om hen te informeren over mijn beslissing dat het tijd was om de club te verlaten. Om eerlijk te zijn, deden ze enorm hun best om mijn beslissing te veranderen, maar ik was vastbesloten", wordt Rooney geciteerd op de website van de club. Hij omschrijft zijn periode bij Derby County als 'een achtbaan van emoties'.

"Persoonlijk vind ik dat de club nu moet worden geleid door iemand met frisse energie en niet beïnvloed door de gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar. Ik zal mijn tijd bij Derby met grote trots en genegenheid herinneren en wil mijn staf, spelers en natuurlijk de fans bedanken voor hun ongelooflijke steun. Ik zal jullie nooit vergeten en hoop jullie allemaal weer te zien in de nabije toekomst en in gelukkiger tijden", aldus de voormalig voetballer.

Een woordvoerder van de bestuurders van de club laten weten teleurgesteld te zijn over het vertrek. "We hebben geprobeerd om hem hier te houden, maar we begrijpen zijn redenen. We zijn hem enorm dankbaar voor zijn uitstekende werk in het licht van de uitdagende omstandigheden op het veld in het seizoen 2021/22 en bewonderen de manier waarop hij het team, de club en de lokale gemeenschap door verschillende problemen buiten het veld heeft geleid."

Overname

Derby County zat het afgelopen jaar in zwaar weer. Niet voor niets kreeg de club meerdere keren puntenminderingen. Daar was voor de ploeg niet tegen te voetballen, waardoor er komend seizoen in de League One gespeeld wordt. Een nieuwe eigenaar is nog altijd niet gevonden. "Alle partijen erkennen de noodzaak om met spoed een verkoop van het bedrijf en de activa van de Club af te ronden", aldus de woordvoerder, die meldt dat er 'positieve discussies' gaande zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen