Stekelenburg weet van geen ophouden en tekent nieuw contract

24 juni 2022, 17:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maarten Stekelenburg weet van geen ophouden. De 39-jarige doelman heeft zijn aflopende contract met één jaar verlengd, waardoor hij zijn voetbalpensioen nog even uitstelt. Dat maakt de landskampioen vrijdag bekend.

Stekelenburg keerde in de zomer van 2020 terug bij Ajax na meerdere avonturen in het buitenland. In eerste instantie werd hij gehaald als tweede doelman, achter Andre Onana. Na de dopingschorsing van de Kameroener moest hij wekelijks opdraven. Hij liet zien het keepen nog niet verleerd te zijn en kwam zelfs weer in beeld bij het Nederlands elftal. Tijdens het Europees kampioenschap was hij de nummer één bij Oranje.

Afgelopen seizoen was hij de eerste doelman in de voorbereiding, maar een zware blessure gooide roet in het eten voor de sluitpost. Hij leek het hele seizoen aan de kant te staan en er werd zelfs gevreesd voor een vroegtijdig afscheid, maar niets bleek minder waar. Stekelenburg herstelde snel en kon de laatste wedstrijden van het seizoen 'gewoon' weer onder de lat staan. De bekerfinale ging verloren met hem onder de lat, maar de landstitel werd wel een prooi voor de keeper en zijn ploeggenoten.

Nu gaat Stekelenburg opnieuw op jacht naar prijzen. In totaal werd hij vijf keer kampioen met de Amsterdammers, terwijl hij ook vier keer de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal in de lucht mocht tillen. Hij zal in het nieuwe seizoen de concurrentie aangaan met Remko Pasveer en Jay Gorter. Onana is transfervrij vertrokken uit de Johan Cruijff ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen