Fortuna slaat tweede grote slag; vraagtekens bij nummer drie

24 juni 2022, 15:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard heeft wederom goede zaken gedaan op de transfermarkt. De club stuntte eerder deze week met het vastleggen van vedette Burak Yilmaz (36) en heeft daar vrijdag ook de 33-jarige Dimitrios Siovas aan toegevoegd. De verdediger liep na afgelopen seizoen uit zijn contract in Sittard, maar is nu dus weer voor twee seizoenen vastgelegd.

Siovas stond hoog op het verlanglijstje van de club die hem afgelopen winter al transfervrij oppikte. In korte tijd heeft de Griek een uitstekende indruk achtergelaten, waarna het de vraag was of het zou lukken om hem langer in Sittard te houden. Vanaf vrijdagochtend hintte Fortuna op de eigen social media-kanalen dat er transfernieuws in aantocht was, wat uiteindelijk dus om het nieuwe akkoord met Siovas bleek te gaan. 

"Dit is fantastisch nieuws", reageerde technisch manager Sjoerd Ars op de clubwebsite. "Dimitrios heeft in een kort tijdsbestek aangetoond een toevoeging te zijn voor de club en de Eredivisie. Hij neemt ervaring en rust mee, twee facetten die we komend seizoen nodig zullen hebben om als club de volgende stap te kunnen zetten."

Van der Water

Na Yilmaz en Siovas moet Silvester van der Water de derde grote versterking van Fortuna Sittard worden. De tweets van de club voedde de speculaties over diens komst, maar volgens De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns is het nog de vraag of deze überhaupt werkelijkheid zal worden. Het feit dat Orlando City 1,8 miljoen euro voor hem betaalde, maakt het bereiken van een akkoord lastig. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen